La Generalitat de Catalunya demana al president d’Air Berlín respecte pel català

  • Joves de Mallorca per la Llengua es concentra a l'aeroport de Palma i hi desplega una pancarta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.06.2008 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El delegat de la Generalitat de Catalunya a Alemanya, Martí Estruch Axmacher, ha demanat respecte per la llengua catalana al president d’Air Berlín, Joachim Hunold. després que aquest publiqués un editorial a la revista de la companyia en què menysprea el català. Mentrestant a Palma Joves de Mallorca per la Llengua ha desplegat aquest matí una pancarta al davant de les oficines d’Air Berlín i ha repartit informació a l’aeroport.En la seva carta Estruch ha recordat al president d’Air Berlin que ‘menysprear la llengua catalana és menysprear la seva cultura i els seus parlants’. En una carta on el convida a reunir-se amb ell, diu: ‘estem molt orgullosos de la nostra política lingüística, que sempre ha estat integradora i ha defugit i rebutjat els intents dels qui han volgut crear conflictes o confrontació’. El delegat del Govern a Alemanya diu que Hunold menysté un mercat potencial com és el català i l’insta a deixar enrere els posicionaments ideològics i a centrar-se en els resultats econòmics: ‘queda àmpliament demostrat que les multinacionals sensibles a la diversitat lingüística, que utilitzen la llengua pròpia del país en el tracte amb els seus clients i que utilitzen la forma catalana de pobles i ciutats, per exemple, tenen sempre molt més a guanyar que a perdre’.

Estruch també fa esment que Alemanya és un dels països on la llengua catalana té més presència i bona acollida i convida el president de la companyia aèria a visitar la Biblioteca Catalana que hi ha a la Universitat de Frankfurt, amb més de 35.000 volums d’obres catalanes traduïdes a l’alemany.

Protesta de Joves de Mallorca per la Llengua

Joves de Mallorca per la Llengua ha desplegat aquest matí una pancarta al davant de les oficines d’Air Berlín a Palma, en protesta per l’article contra el català escrit pel director d’aquesta companyia aèria. Mentrestant grups de voluntaris d’aquesta organització han repartit fullets informatius de l’acció, en els quals reclamen a la companyia que demani excuses a la societat mallorquina i retiri la revista.

Joves de Mallorca per la Llengua ha dit que aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que portarà a terme pròximament per a denunciar l’actitud d’Air Berlin, una de les principals companyies aèries que operen a l’aeroport de Son Sant Joan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any