Més de mig miler de persones es manifesten per l’alliberament d’en Franki

  • Han fet un acte a Barcelona · El jove és pendent d'obtenir el tercer grau

VilaWeb
Redacció
07.06.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de 600 persones han recorregut aquesta tarda els carrers de la vila de Gràcia per demanar l’alliberament de Francesc Argemí, Franki, que és a la presó, on ha de complir una pena de dos anys i set mesos per ultratge a la bandera espanyola. Després d’un acte on s’han fet reflexions al voltant de la mobilització social del cas d’en Franki, ha començat la manifestació convocada per Alerta Solidària i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT).A més a més, des de les deu del matí i fins a les sis de la tarda, dues persones han estat donant voltes en bicicleta pel perímetre de Can Brians 2, com a acte de protesta per l’empresonament del terrassenc.

Dijous passat al matí, dos activistes van penjar-se davant la seu de Serveis Penitenciaris (podeu veure-ho en aquest vídeo) durant sis hores per solidaritzar-se amb en Franki.

Abans de la manifestació, a les cinc de la tarda a la plaça de la Virreina, hi ha hagut un acte polític en què han participat Ermengol Gassiot, de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i que ha analitzat el cas d’en Franki; Núria Brugada, de la campanya de solidaritat amb els encausats per la crema de fotos del Rei; Saturnino Mercader, delegat de CGT i president del comitè d’empresa de TMB, que ha explicat les mobilitzacions pels dos dies de descans setmanal; i, finalment, Cándido Gómez, de la Corriente Sindical de Izquierdas, que va ser empresonat després de participar en una protesta dels treballadors del sector naval asturià contra la desaparició de les drassanes i que ha explicat la mobilització que va forçar el seu alliberament.

A prop del tercer grau

En Franki ja ha incoat els tràmits per a obtenir el tercer grau penitenciari. El centre de Can Brians li ho va proposar fa una setmana i va signar la conformitat. Però cal que Serveis Penitenciaris hi doni el vist-i-plau i, per tant, els tràmits burocràtics poden ajornar encara tres setmanes la concessió del tercer grau.

La seva advocadessa, Montserrat Salvador, diu en aquest vídeo de VilaWeb TV que la sentència és excessivament dura, i la família critica en aquest comunicat (pdf) les irregularitats que ha comès la justícia a l’hora de condemnar-lo, sense proves; diuen que estan orgullosos de la fermesa que demostra i agraeixen totes les mostres de solidaritat que han rebut.

Enllaços
VilaWeb TV: Dos activistes es pengen davant la seu de Serveis Penitenciaris per reclamar la llibertat d’en Franki (5-6-08).
Entrevista de VilaWeb TV amb Montserrat Salvador: ‘La sentència dictada a Franki ha estat excessivament dura’ (29-5-08).
VilaWeb TV: ‘Els partits no s’han pronunciat fins que en Franki no ha estat empresonat‘ (30-5-08).
Web per la Llibertat d’en Franki.
Web d’Alerta Solidària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any