‘Els partits no s’han pronunciat fins que en Franki no ha estat empresonat’

  • VilaWeb TV ofereix un vídeo de la concentració d'ahir a Terrassa per demanar l'excarceració d'en Francesc Argemí, quan fa un mes que fou empresonat

VilaWeb
Redacció
30.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa justament un mes que Francesc Argemí, Franki, va entrar a la presó per ultratge a la bandera espanyola, i les protestes per a demanar-ne l’alliberament no s’han aturat. Ahir al vespre dos-cents manifestants es concentraren davant la casa de la vila de Terrassa per demanar que Franki surti de la presó (vegeu-ne el vídeo). Coincidint amb el primer mes de reclusió, la seva família va fer un comunicat (pdf) criticant les irregularitats del cas.A la concentració d’ahir a Terrassa van assistir coneguts i amics d’en Franki. Un d’ells és l’historiador Ermengol Gassiot, que va recordar que la família, i la defensa d’en Franki, havien exhaurit tots els recursos judicials possibles per evitar que fos condemnat a dos anys i set mesos de presó per ultratge a la bandera, desordre públic i atemptat contra l’autoritat, acusat d’haver participat en uns incidents durant la festa major de Terrassa en què es va despenjar del balcó de l’ajuntament la bandera espanyola. Gassiot ha lamentat que els partits polítics que ara han expressat la solidaritat amb en Franki, com CiU, ERC i ICV, no moguessin ni un dit quan va durar el procés i que hagin reaccionat tard.

La concentració va coincidir amb el ple de l’Ajuntament de Terrassa, on uns representants dels manifestants van reclamar l’excarceració d’en Franki i on tots els grups municipals, tret del PP, van fer la mateixa petició.

La posició de la família

Els pares i el germà d’en Francesc Argemí, Franki, es queixen de l’actuació de la justícia, que l’ha condemnat, sense proves, a dos anys i set mesos de presó per ultratge a la bandera espanyola. Per això demanen una reforma del codi penal i una millora del sistema judicial espanyol. També manifesten que han presentat tota la documentació necessària perquè li concedeixin el tercer grau penitenciari, però que encara esperen resposta. De moment, ell solament pot fer cinc trucades cada setmana i es poden veure cinquanta minuts cada dissabte.

L’advocadessa de Franki, Montserrat Salvador, sosté que la sentència és excessivament dura (vegeu-ne un vídeo de VilaWeb TV). També recorda que a Sabadell han absolt un cas semblant.

Un mes empresonat

Franki va entrar a la presó quan el Tribunal Suprem espanyol va denegar el recurs presentat el 2005. Havia estat condemnat per uns fets de l’any 2002, quan en una cercavila algú va provar de despenjar una bandera espanyola de la casa de la vila de Terrassa. El condemnat sempre ha negat que hi hagués participat i té l’aval de testimonis que ho corroboren. A sobre, els policies municipals que van signar l’atestat no van poder identificar en Franki com a autor de cap dels delictes imputats.

Des que fou empresonat fins avui s’han fet força actes de suport.

Enllaços
Web per la Llibertat d’en Franki.
Entrevista de VilaWeb TV amb Montserrat Salvador: ‘La sentència dictada a Franki ha estat excessivament dura’.
VilaWeb TV: Franki: el cas de la bandera espanyola (30/03/2006).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any