Puigcercós demana un pacte catalanista per assolir el concert econòmic el 2010

  • En l'acte central de Gent d'Esquerra, Ridao fa una crida a la unitat de les candidatures a la direcció del partit

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manquen dues setmanes per a les primàries a la direcció d’Esquerra, i ahir la candidatura de Joan Puigcercós i Joan Ridao, Gent d’Esquerra, va celebrar a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat l’acte central de la campanya, en què van acudir més de dos mil assistents. Ridao va fer una crida a la unitat dins del partit, amb un to conciliador amb les altres candidatures, just una setmana després de les dures declaracions de Carod, que va dir haver partit mòbing dins del partit.’Hi ha un gran vaixell que hem de fer virar, però sense cops de timó’. Amb aquesta metàfora Ridao va apostar per dur a terme el canvi que necessita el partit ‘de forma ordenada’ i va insistir en la necessitat d’incloure totes les corrents internes del partit, fent referència a ERC com una orquestra, on tots toquen diferents instruments però segueixen ‘la mateixa partitura’. En aquest sentit, Ridao es va referir a Gent d’Esquerra com la corrent que representa ‘la centralitat’ del partit.

De la seva banda, Puigcercós va incidir en una de les propostes centrals del programa de la seva candidatura. ‘Volem que el 2010 les forces polítiques que vulguin treballar amb nosaltres puguin fer-ho de la mateixa manera que al 2003. Volem treballar amb totes les forces polítiques de Catalunya. Deixem les portes obertes a totes les opcions polítiques de tradició democràtica, catalanistes, que vulguin treballar per un nou horitzó el 2010, que ens permeti avançar en el concert econòmic’.

Enllaços
VilaWeb TV: debat íntegre i vídeo amb Joan Renyer; debat íntegre i vídeo amb Joan Carretero; debat íntegre i vídeo amb Joan Puigcercós, i i vídeo amb Ernest Benach.
Arxiu de VilaWeb: Carod, Benach i Niubò fan una crida a la unitat perquè ERC faci un salt endavant. (17.5.08)
Àudio: Declaracions de Puigcercós (mp3) i declaracions de Ridao (mp3).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any