Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  23.05.2008  14:28

Unió de Pagesos denuncia la indefensió dels expropiats per la canonada de l'Ebre

Pel sindicat, l'emergència amb què es defensa l'obra és injustificada

Men?ame
 

Unió de Pagesos de Catalunya se suma a les crítiques al transvasament de l'Ebre a Barcelona. I ara manifesta que els propietaris expropiats per la construcció de la canonada es troben indefensos. Si es compleix el calendari previst, els pagesos del territori afectat per l'obra, sobretot els del Penedès, perdran la collita. I això perquè les expropiacions i l'arrencada de les plantacions coincidirà amb la verema.

Els representants d'Unió de Pagesos diuen que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 'ha convocat el 9 de juny els afectats per les expropiacions per signar les actes prèvies per a l'ocupació de terres'. Una cita que 's'ha fixat amb pressa i que implica escurçar els terminis habituals d'exposició pública i de presentació d'al·legacions'. Això, segons el sindicat, suposa un perjudici pels propietaris que 'es veuen limitats en la defensa dels seus drets'.

Unió de Pagesos insisteix en què s'oposa al transvasament i que el procediment d'expropiació d'emergència que ha engegat l'ACA és totalment injustificat. Davant aquesta situació, el sindicat agrari constituirà un col·lectiu d’afectats per la canonada, per tal d’organitzar ràpidament la seva defensa tècnica i jurídica davant les expropiacions.