La policia deté a Bordeus qui considera número u d’ETA

  • En l'operació han detingut també tres suposats membres més del grup

VilaWeb
Redacció
21.05.2008 - 06:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil espanyola i la gendarmeria francesa han detingut aquesta nit a Bordeus quatre presumptes membres d’ETA, entre els quals el considerat número u del grup, Francisco Javier López Peña, àlies ‘Thierry’. Els altres detinguts són Ainhoa Zaeta Mendiondo, Igor Suberbiola i Jon Salaberría. L’operació s’ha portat a terme cap a dos quarts de dotze de la nit, malgrat que la legislació francesa prohibeix aquest tipus de detencions durant la nit, tret que s’estigui cometent un delicte flagrant.Els membres del grup, que no han ofert resistència, els han detingut en un pis del centre de la ciutat, a prop de l’estació de tren. La detenció ha estat possible per una informació proporcionada pels serveis d’informació (RG) de la policia francesa.

La policia també ha detingut, hores més tard, l’ex-batlle d’Andoain, José Antonio Barandiaran, d’EH, al qual s’acusa d’haver tingut contactes amb els quatre presumpte membres d’ETA arrestats aquesta nit.

En les últimes setmanes el grup havia comès dos atemptats, un a Legutio contra una caserna de la guàrdia civil, on va morir un agent, i un altre a Getxo, que no va fer víctimes.

Enllaços
Gara: Arrestados cuatro presuntos militantes de ETA en Burdeos.
Deia: Detenido en Francia Javier López Peña, considerado ‘numero uno’ de ETA.
Le Monde: Arrestation du chef préusmé de l’ETA à Bordeaux.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any