Satisfacció a les Illes per la concessió d’un segon múltiplex de TDT perquè es pugui veure TV3 i Canal 9

  • L'OCB insta el govern a aconseguir-ne un tercer per dedicar-lo també a d'altres canals que emetin en català

VilaWeb
Redacció
17.05.2008 - 11:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol va atendre ahir la sol·licitud que li havia fet el balear el 4 de setembre en referència a la necessitat de disposar d’un segon canal múltiplex de TDT perquè hi pugui re-emetre les senyals de TV3, el 33, Canal 9 i Punt 2. El vice-president de l’Obra Cultural Balear (OCB), Tomeu Martí, ho valora positivament com un primer pas per a la normalització de la llengua a la televisió balear, però diu que es necessita un tercer múltiplex per a encabir-hi el 3/24 i el 300, com a mínim.Martí diu que tant el Principat com el País Valencià disposen d’una llicència per a tres canals de TDT, un objectiu a què hauria d’aspirar el govern balear. Insta el president Francesc Antich a què la meitat de la programació de la TDT sigui en català quan hi hagi l’apagada analògica, l’any vinent, una proporció que ara tot just arriba al 25% i que podria millorar si hi dediqués aquest tercer canal.

Dubtes sobre Canal 9

La portaveu del govern, Margarida Nájera, va dir ahir que el govern començarà el més aviat possible la negociació amb la Generalitat de Catalunya i la Valenciana per a arribar a acords de reciprocitat, possibilitant que IB3 es vegi també al Principat i el País Valencià.

El govern català ja ha parlat en més d’una ocasió amb el balear sobre la reciprocitat dels quatre canals de la CCMA amb IB3, però Martí té dubtes que el valencià també s’hi avingui. En aquest cas, demana que es facin tots els esforços possibles per a arribar a un acord.

Enllaços
Diari de Balears: Madrid autoritza les freqüències digitals per rebre TV3 i Canal 9.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any