La Generalitat obre un canal a Youtube en motiu del Dia d’Internet

  • i2CAT reivindica una veritable banda ampla i la Fundació puntCAT anima a explorar la xarxa

VilaWeb
Redacció
17.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui se celebra el Dia de la Societat de la Informació o Dia d’Internet, que s’organitza des de fa quatre anys amb la finalitat de promoure l’ús de la xarxa de xarxes entre la ciutadania. Per commemorar-ho, la Generalitat de Catalunya ha obert un canal a Youtube i una galeria multimèdia. El Dia d’Internet coincideix amb el Dia Mundial de les Telecomunicacions.El Dia Mundial de les Telecomunicacions se celebra des de 1969, quan es fundà la Unió Internacional del ram. No va ser fins el 2005 que les Nacions Unides va decidir establir, també el 17 de maig, el Dia Mundial de la Societat de la Informació. La finalitat és donar a conèixer totes les utilitats d’internet i les noves tecnologies de la comunicació; és per això que la data d’avui també s’anomena Dia d’Internet.

La Generalitat a Youtube

Enguany, el Dia d’Internet, organitzat per l’Associació espanyola d’Usuaris d’Internet (AUI), es fixa en la popularitat de les xarxes socials i les comunitats virtuals, com Facebook o Myspace, on els usuaris estableixen contactes i comparteixen documents, i com Flickr o Youtube, portals d’intercanvi de fotografies i audiovisuals. És per això que la Generalitat de Catalunya ha estrenat el canal a Youtube, que inclou vídeos en català, espanyol i anglès. A més a més, el govern també ha obert una galeria multimèdia, CliCat, amb més d’un miler d’imatges i vídeos, classificades segons la temàtica i associades a paraules clau, per fer més fàcil la cerca.

Iniciatives de les Fundacions i2CAT i puntCAT

La Fundació i2CAT ha aprofitat la celebració d’avui per reivindicar una banda ampla per a tothom, cosa que necessita la col·laboració entre tots els agents socials. ‘La generació i el desplegament d’una veritable internet de banda ampla demana la col·laboració de tothom, universitats, institucions, empreses i ciutadans’, ha dit el director de la Fundació i2CAT, Sebastià Sallent. És per això que l’entitat aposta per seguir l’exemple dels països més avançats en aquest aspecte, com Suècia, on les autoritats locals i la ciutadania construeixen aquesta infrastructura a tot el país.

Per la seva banda, la Fundació puntCAT ha fet una crida a explorar la xarxa i ha animat la comunitat catalanoparlant a participar en el concurs ‘La conquesta del domini .CAT‘. Una manera, diuen, d’aprendre i acostumar-se a fer servir les eines d’internet. És per això que la Fundació puntCAT prepara una col·laboració amb la Bressola perquè l’alumnat de secundària aprengui a explorar Internet, de manera fàcil i divertida, a través d’aquest joc. A més, els participants poden guanyar un descompte del 50% en el registre d’un domini .cat. Paral·lelament, dijous passat, la Fundació va ser a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània per presentar el .cat a la societat valenciana.

Enllaços
Youtube: canal Gencat.
World Telecommunication and Information Society Day.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any