La Plataforma AVE pel litoral no desisteix

  • L'Audiència espanyola deixa una porta oberta a 'rectificar', encara que no suspengui les obres

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El recurs de la Plataforma l’AVE pel litoral contra el túnel de l’alta velocitat per Barcelona no ha estat acceptat per l’Audiència espanyola. Tot i amb això, dictamina que més endavant es pot pensar a suspendre l’obra, si hi ha proves de possible perill per als edificis afectats pel traçat del túnel. Els veïns recorden que la majoria de l’Ajuntament de Barcelona i del parlament es va oposar a la construcció del túnel del TGV.La Plataforma adverteix que estarà al cas de les obres del túnel entre l’estació de Sants i la Sagrera i que presentarà un recurs als tribunals, si són un perill per als veïns. El vice-president, Pere Vallejo, explica: ‘La resolució de l’Audiència espanyola és semblant a la dictada en el cas del recurs presentat per la Junta Constructora de la Sagrada Família, una altra de les parts que s’oposa al projecte’. I avisa que la Plataforma pot acordar un nou calendari de mobilitzacions.

L’ajuntament ‘respira tranquil’

El quart tinent d’alcalde, Ramon García-Bragado, ha estat l’encarregat de valorar la decisió de l’Audiència espanyola. Segons ell, el govern municipal respira tranquil i ara vol començar les obres i tranquil·litzar els ciutadans, encara que no ha pogut concretar quan començaria a construir-se el túnel.

CIU demana que s’accepti el punt de vista de la majoria

Una lectura de la resolució ben diferent és la que fa l’oposició municipal. El president de CIU a l’ajuntament, Xavier Trias, recorda que la resolució ‘no tanca res’, i que ha estat dictada perquè un projecte informatiu, que no és definitiu, no pot servir per parar una obra.

Trias ha demanat a l’alcalde, Jordi Hereu, que tingués en compte ‘la decisió majoritària de l’ajuntament, contrària al traçat’, i que negociés un acord amb veïns, entitats i grups polítics.

La resolució de l’Audiència espanyola

El tribunal no ha acceptat el recurs perquè demanava que s’aturés el procés informatiu, que no implica perill. Ara, no descarta, més endavant, una sentència favorable a parar les obres, si hi hagués risc per al patrimoni artístic o per als edificis afectats pel traçat. Tant el recurs de la Plataforma com el de la Junta de la Sagrada Família demanaven la suspensió cautelar de les obres del TGV dintre Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any