Eina presenta el primer disc, ‘L’art de la guerra’

  • Formen el grup els membres d'Inadaptats

VilaWeb
Redacció
15.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Eina, nom del grup actual format pels membres d’Inadaptats, treu avui al carrer el primer disc. És un compacte-llibre titulat ‘L’art de la guerra’ i deu el nom a l’obra homònima del militar xinès Sun Tzu, un tractat d’estratègia militar del segle VI aC. El disc consta de tretze cançons que són adaptacions musicals del llibre, però també inclou una reedició del text original de Sun Tzu i una relectura marxista de la mateixa obra.Hi ha qui assegura que el contingut de ‘L’art de la guerra‘ de Sun Tzu pot aplicar-se a fora de l’àmbit militar. De fet, en temps recents, ha servit de guia a l’hora de fer programes de resolució de conflictes o de negocis i finances. En el cas d’Eina, els músics l’apliquen a la guerra de classes.

Per fer l’adaptació musical del llibre, el grup va enregistrar una seixantena de cançons, d’on han sortit les tretze que formen el disc, una per a cada capítol del llibre.

Disseny del disc

Bildi Grafiks s’ha convertit en l’empresa dissenyadora oficial dels discos d’Inadaptats, i ara d’Eina. Aquest és el quart disc del grup vilafranquí signat pels joves dissenyadors, cosa que ja indica qualitat i originalitat.

D’Inadaptats a Eina

Inadaptats és un dels grups de rock combatiu que ha deixat més petja en la música catalana. Van treure el primer disc el 1992, i després encara van fer-ne sis més. L’últim CD-DVD, ‘Cremem les nostres naus’, el van publicar un any després de dissoldre’s i conté el concert multitudinari de comiat que van fer a Vilafranca el 2005.

El grup assegura, en un text, que sempre havien vist clar que continuarien treballant plegats, ‘aprofitant les bones relacions’ que els lliguen. ‘Aquells qui es pensaven que l’edat és l’antídot dels pensaments revolucionaris s’equivocaven, en el nostre cas’, diuen, contundents. En efecte, els vilafranquins tornen amb tanta força o més i amb un so més treballat. La intenció, asseguren, és de ‘passar de ser un grup de referència a una Eina de combat’.

Enllaços
Myspace d’Eina.
Wikipedia: El arte de la guerra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any