Les restriccions d’aigua s’aixecaran parcialment divendres

  • El departament de Medi Ambient demana que no s'abandoni la dinàmica d'estalvi d'aigua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2008 - 16:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha anunciat que es podran regar jardins i omplir d’aigua les piscines a partir de divendres vinent. Aquesta mesura s’aplicarà després que el sistema Ter-Llobregat passi del grau d’excepcionalitat 2 a l’1 per causa de la sequera. Les pluges que han caigut els últims dies han fet arribar fins al 29 per cent el nivell d’aigua dels embassaments de les conques internes.A la reunió de divendres entre el govern i l’Agència Catalana de l’Aigua s’alleugeriran les restriccions per causa de la sequera, per exemple, les que hi ha en l’ús d’aigua potable per regar jardins i omplir piscines. Però continuaria havent-hi restriccions en el rec agrícola, i altres mesures previstes en el nivell d’excepcionalitat per dèficit de pluviometria. Des del departament però, es demana que no s’abandoni la dinàmica d’estalvi d’aigua.

Per ara, el govern no ha parlat de cancel·lar el mini-transvasament de l’Ebre previst per subministrar aigua a l’àrea de Barcelona, tot i les veus que ho reclamen en cas que millori la situació als embassaments.

Diferents veus demanen la derogació del transvasament

De moment, el president de l’Aragó, Marcelino Iglesias, ja ha dit que si s’acaba la situació d’emergència per sequera en demanarà la derogació, tal com, ha dit, preveu la llei.

Els batlles republicans de l’Ebre han invocat la pluja caiguda els últims dies per demanar la suspensió del mini-transvasament. Els tretze batlles d’ERC de les Terres de l’Ebre van fer públic ahir un comunicat demanant al Departament de Medi Ambient que actualitzi urgentment l’estat dels embassaments catalans després de la pluja que ha caigut aquest cap de setmana, que ‘congeli el projecte d’interconnexió de xarxes i que analitzi la viabilitat per a afrontar la situació de sequera sense la necessitat d’utilitzar la interconnexió’. El vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va replicar que l’obra d’interconnexió es faria.

Enllaços
Departament de Medi Ambient: Catalunya sota els efectes de la sequera.
Notícia relacionada: Els batlles republicans invoquen la pluja del cap de setmana per demanar que s’aturi el transvasament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any