Camps inclourà el transvasament a Barcelona en el recurs contra la derogació del Pla Hidrològic

  • Diu que els arguments per aturar el Pla són contradictoris amb els que justifiquen el transvasament a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.05.2008 - 16:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern valencià ha anunciat avui que inclouria el transvasament de l’Ebre a Barcelona com a prova fonamental en el recurs d’inconstitucionalitat que va presentar fa tres anys contra la derogació del Pla Hidrològic Nacional (PHN). Així ho ha anunciat avui el portaveu del Consell, Vicent Rambla, que ha dit que, com que el termini per presentar documentació per al recurs encara és obert, la iniciativa es formalitzaria la setmana vinent.Rambla ha sosté que els arguments utilitzats pel govern espanyol per derogar el transvasament de l’Ebre al País Valencià, previst en el PHN, són contradictoris amb els esgrimits pel mateix govern alhora de justificar el transvasament a Barcelona. També ha insistit que el govern no presenta pas cap recurs contra aquest projecte, és a dir, contra el decret-llei que el valida, ans l’incorpora com a prova fonamental en el recurs contra la derogació del PHN.

Sis empreses faran les obres del transvasament

Les obres del transvasament tot just es van adjudicar ahir a sis empreses, presidides per Agbar. La secretaria d’estat de Medi Rural i Aigua ha aprovat l’adjudicació d’aquesta obra a Agbar (amb un 20% de participació en la unió empresarial), Dragados (16%), Sacyr (16%), Acciona Infraestructuras (16%), Comsa (16%) i Copisa (16%). El cost de les obres serà de 164 milions d’euros i el termini d’execució, de sis mesos.

Considerant les característiques de l’obra i el temps d’execució, el govern espanyol ha disposat que se’n fes càrrec un grup ampli d’empreses.

Agbar ha indicat, en aquest comunicat, la satisfacció per haver aconseguit la responsabilitat de l’obra i que exposaria els detalls de l’actuació un dia d’aquests.

La Generalitat i l’estat van signar dilluns el conveni de construcció del conducte entre Tarragona i Olèrdola, de seixanta quilòmetres, que connectarà la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) amb la d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL). La Generalitat serà la titular de l’obra, la gestionarà i s’encarregarà de les expropiacions. Això sí, solament podrà portar aigua de l’Ebre a l’àrea metropolitana fins que no s’acabi la dessaladora del Prat, segurament la primavera de l’any vinent. El conveni estableix, així mateix, que la canonada també ha de poder portar aigua de Barcelona a Tarragona, quan la dessaladora funcioni a ple rendiment.

La construcció de la canonada costarà uns cent vuitanta milions d’euros, que sortiran de la disposició addicional tercera de l’estatut, la qual s’havia previst per a compensar el dèficit d’infrastructures del Principat.

Enllaços
Decret-llei per a fer el transvasament d’aigua de l’Ebre a l’àrea de Barcelona.
Text del Pla Hidrològic Nacional.
Entrevista de VilaWeb TV amb Manolo Tomàs: ‘La Caixa és qui controla les infrastructures a Catalunya’.
Entrevista de VilaWeb TV amb Ramon Folch: ‘Hem de deixar d’actuar com un país ric en aigua’.
Comunicat d’Agbar sobre l’adjudicació de les obres del transvasament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any