Toni Clapés rep el Premi Ràdio Associació al millor professional radiofònic

  • Menció de qualitat per a 'Quatre en un taxi', de la xarxa d'emissores municipals valencianes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.05.2008 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ràdio Associació de Catalunya ha lliurat avui al vespre els seus vuitens Premis. Entre els guardonats destaca Toni Clapés, conductor de Versió RAC1 i líder de la seva franja horària, que s’ha endut el premi al millor professional de ràdio ‘per les seves qualitat professionals reconegudes per l’audiència que, des de fa molts anys, l’han fet líder a la franja radiofònica de tarda’. El premi al millor programa de ràdio és, enguany, per ‘En guàrdia‘, de Catalunya Ràdio, ‘per haver sabut expressar d’una manera dinàmica, novel·lada i molt radiofònica diferents episodis clau de la història de Catalunya’.Millor programa de ràdio local

El programa ‘Generació estrella’, de Ràdio Cassà, ha estat guardonat amb el Premi al millor programa de ràdio local ‘per haver assolit una fórmula d’èxit’. Paral·lelament, en aquesta mateixa categoria, han rebut una menció de qualitat el programa ‘Hi havia una vegada’, de Ràdio Taradell, ‘per desenvolupar la implicació del públic infantil mitjançant la divulgació de contes d’arreu del món’; i ‘Quatre en un taxi’, d’Aldaia Ràdio i la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV), ‘per haver dotat la ràdio valenciana d’un espai de reflexió general que, amb pluralitat i respecte, desenvolupa l’anàlisi des d’una perspectiva comarcal’.

Ezequiel Castellanos, director del programa ‘Quatre en un taxi’, ha dit a VilaWeb que el premi ‘suposa no només una satisfacció a nivell personal sinó que abasta tot l’àmbit de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, que va néixer fa un any’. ‘Ha estat una injecció important de moral’, explica Castellanos, ‘però al País Valencià ha tingut poc ressò’.

El director de ‘Quatre en un taxi’ lamenta que l’administració valenciana no doni suport a aquesta mena d’iniciatives: ‘una vegada més, el reconeixement a la tasca arriba de nord enllà, i a la gent del País Valencià no li interessa el que fem’.

‘L’administració està totalment desconnectada de les emissores municipals’, critica Ezequiel Castellanos. ‘Cal tenir en compte que solen ser de colors diferents: tot i que hi ha alguna emissora de color blau, la majoria tenen sensibilitats progressistes i nacionalistes’. ‘Des de la seva perspectiva conservadora, és un demèrit obtenir un guardó de part del Principat’, assegura, ‘no entenen que compartim una cultura, i de tot en treuen rèdit polítc’.

Tot amb tot, l’equip del programa d’Aldaia Ràdio estan molt satisfets de rebre un guardó de mans de Ràdio Associació i de veure reconeguda la seva feina i esforç.

Menció d’honor a RAM FM

L’emissora RAM FM de Ramal·lah ha rebut una menció d’honor ‘per la contribució a la reconciliació entre israelians i palestins’.

Al principi d’abril, la policia israeliana va tancar els locals de RAM FM a la ciutat de Jerusalem i set treballadors van passar a estar sota arrest domiciliari. El motiu que donà Israel era que l’emissora pertorbava les comunicacions entre els avions i la torre de control de l’aeroport.

L’emissora, que continua emetent des de la seu de Ramal·lah, va néixer l’any passat, a iniciativa d’un empresari sudafricà, amb la finalitat d’afavorir el diàleg entre israelians i palestins. Quan va acabar l’apartheid, a Sudàfrica es va dur a terme una experiència similar per tal d’afavorir la reconciliació nacional.

Qui també ha rebut una menció d’honor són Ricard Pascual, ‘pioner en la creació i l’estudi de propostes audiovisuals alternatives dins l’àmbit local’; Enric Frigola i Viñas, ‘per la professionalitat, dedicació i estímul a la recuperació i ús del català’; i Àngel Casas, ‘per la llarga i valorada trajectòria professional i per haver conreat amb eficàcia diferents gèneres de la comunicació audiovisual’.

‘No em ratllis’ i Cugat.cat, altres guardonats

El programa de TV3 ‘No em ratllis‘ ha rebut el guardó 1924 ‘per haver aconseguit que els infants interpretin el món dels adults treballant amb rigor i professionalitat’. El premi a la millor proposta d’innovació s’atorga a la conversió de Ràdio Sant Cugat en la productora pública multimèdia Cugat.cat, ‘per haver entès el canvi d’accent en la mateixa concepció d’un mitjà local de comunicació del segle XXI’.

‘Sottovoce’, de Ràdio Nacional d’Andorra i ‘Serendipia’ de COM Ràdio han rebut, en la categoria de millor programa de ràdio, una menció de qualitat: en el primer cas, ‘per haver sabut desenvolupar un magazín de caire cultural’ i, en el segon, pel seu ‘bon humor, el to amable i la complicitat amb els oients’.

El jurat dels Premis Ràdio Associació és format per Carles Solà i Ferrando, Assumpció Maresma i Mata, Jordi Margarit i Sanmartí, Joan Manuel Tresserras i Gaju i Imma Tubella i Casadevall.

Enllaços
Acta de la reunió del jurat dels Premis Ràdio Associació.
Notícia relacionada: ACPV rep el premi ‘Llibertat d’Expressió 2008’ de la Unió de Periodistes Valencians.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any