Notícies

Dimecres  07.05.2008  07:16

Les universitats valencianes, a punt de fer fallida

El Consell els deu, segons els rectors, 891 milions d'euros, i ja no poden pagar els proveïdors

Men?ame
 

La situació econòmica de les universitats valencianes és crítica, segons que van explicar ahir els diferents rectors en una reunió a València d'Universia, una xarxa que agrupa universitats de tot el món. El rector de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Francisco Toledo, va advertir que d'aquí a 'poques setmanes' les universitats valencianes es podrien declarar en suspensió de pagaments, si el Consell no els paga els prop de mil milions d'euros que els deu.

Toledo va acusar el Consell de 'mala tècnica pressupostària' i d'haver incorporat als pressupostos partides menors de les que calia. Per la seva banda, el rector de la Universitat de València, Francisco Tomás, va explicar que la situació d'aquest centre era 'veritablement preocupant', i que des de feia unes quantes setmanes no podien pagar els proveïdors. Segons els rectors, el deute del Consell amb les universitats puja a 891 milions d'euros, corresponents a exercicis anteriors.

El Consell, per la seva banda, afirma que la negociació amb les universitats culminarà d'aquí a pocs dies, i que després la conselleria d'Educació valorarà els problemes econòmics que afecten les universitats. La Generalitat ha proposat un pagament fraccionat del deute fins el 2023, però el rector de la UJI ha exigit garanties que els assegurin recursos per al futur.