Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  05.05.2008  06:00

S'acaba el termini perquè les candidatures a la presidència d'ERC presentin avals

Men?ame
 

Avui a les dues del migdia s'acaba el termini perquè les quatre candidatures a la presidència d'Esquerra Republicana presentin els 507 avals necessaris per a poder-se presentar a les eleccions del 7 de juny. Aquests avals corresponen al 5% del total de la militància d'ERC, tal com disposa el reglament (pdf) del partit, i totes quatre candidatures confien a poder-los presentar, però la recollida d'avals pot continuar fins a l'últim moment.

La candidatura Gent d'Esquerra, de Joan Puigcercós i Joan Ridao, ja en va presentar dimecres 2.028 i pot presentar-ne uns quants centenars més avui mateix.

ERC futur, formada per Ernest Benach i Rafel Niubò, deia divendres que ja en tenia 1.100 i que esperava aconseguir-ne 1.500, però que únicament en lliuraria uns 700. Segons que van dir, temien que no es fes una llista negra dels militants que els donessin suport perquè havien demanat que es destruïssin els avals una vegada validats, però no havien rebut cap resposta.

La sindicatura electoral, presidida per l'advocat Josep Cruanyes, validarà els avals i dimecres proclamarà oficialment les candidatures que podran concórrer a les primàries, tant a la presidència com a la secretaria general.

Les candidatures Reagrupament.cat (Joan Carretero i Rut Carandell) i Esquerra Independentista (Jaume Renyer i Uriel Bertran) no han comunicat quants avals tenien i no és previst que els lliurin fins avui a migdia.

La campanya electoral començarà dijous i durarà fins el 6 de juny. El dissabte dia 7 serà el dia de la votació, en urnes independents i separades.