Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  05.05.2008  06:00

Astrategic, conquerir l'univers en català

Un joc en línia per a fer créixer la civilització espacial

Men?ame
 

Astrategic és un joc en línia dels anomenats MMOG ('Massively Multiplayer Online Game'); és en català i té un miler de jugadors registrats. Cada participant controla una civilització que tracta de fer créixer colonitzant planetes nous o conquerint-ne als altres jugadors. El joc va néixer com un projecte de final de carrera de Pau Casas, que ha estudiat informàtica a la UPC, però ara és obert a tothom que vulgui competir per la conquesta de l'espai.

Un dels aspectes que distingeix Astrategic dels altres jocs d'aquesta mena, com el conegut Ogame, és que les partides tenen una durada limitada: trenta-quatre dies. Això dificulta que hi hagi grans diferències entre els jugadors novells i els més bregats.

Cada jugador comença des d'un sistema solar i, a mesura que hi creix la població, pot obtenir més recursos per invertir-los en naus espacials i en recerca científica i pot començar a explorar uns altres sistemes solars. A partir d'aquí es poden descobrir i colonitzar planetes nous o bé topar amb uns altres jugadors, amb qui hom pot establir aliances o començar una guerra d'expansió.