Surt la versió 1.6 de l’escriptori web eyeOS

  • Inclou un programa per a sincronitzar-se automàticament amb qualsevol ordinador

VilaWeb
Redacció
30.04.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja us podeu descarregar la versió 1.6 de l’escriptori web eyeOS, anomenada ‘Gala sync’ i que afegeix força novetats a les versions anteriors d’aquest escriptori virtual, obra de tres nois d’Olesa de Montserrat. La més destacada és eyeSync, que automatitza la sincronització entre les carpetes seleccionades de l’ordinador personal i eyeOS. Això vol dir que, si modifiquem o afegim un arxiu a les carpetes del nostre ordinador, els canvis es copien automàticament a la mateixa carpeta de l’escriptori web.Així no s’ha de repetir la feina ni copiar a eyeOS els arxius que vulguem tenir a l’abast de qualsevol ordinador. La novetat ja es pot fer servir amb ordinadors amb sistemes operatius Linux i MacOS, i aviat es podrà fer servir amb els sistemes Windows. Recordem, així mateix, que els documents desats en un escriptori eyeOS també es poden consultar i descarregar via telèfon mòbil. Les altres novetats de la nova versió enclouen videojocs, modificacions per fer que l’editor de textos sigui més útil per a programar i un nou lector de ‘feeds RSS’.

Aquesta nova versió s’ha fet amb l’ajut d’un miler d’usuaris que han participat en les proves de la versió i de molts més que han fet aportacions als fòrums de la comunitat eyeOS.

En aquest vídeo de VilaWeb TV, podeu veure com funciona el programa que David Plaza, Marc Cercós i Pau Garcia-Milà (foto 2) van idear per poder emmagatzemar arxius en línia i descarregar-los des de qualsevol ordinador. Doncs bé, eyeOS ha evolucionat molt i s’ha convertit en un escriptori digital accessible des de qualsevol ordinador via internet; és de codi obert i inclou els programes més comuns: un navegador web, eines per a gestionar i comprimir arxius, el programari d’oficina més comú, un calendari, jocs d’ordinador, un client de correu electrònic i un altre de missatgeria instantània… Si voleu veure com funciona, podeu provar-ne una versió de demostració.

Enllaços
Bloc d’eyeOS: eyeOS 1.6 ‘Gala Sync’ Released.
VilaWeb TV: EyeOS, un sistema operatiu web des d’Olesa de Montserrat.
Arxiu de VilaWeb (20/09/2006): Entrevista amb els autors d’eyeOS.
Més noticies: VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any