Centenars de manifestants es concentren a la seu del PSC per reclamar la llibertat d’en Franki

  • Un grup ha trencat el detector de metalls del local del carrer Nicaragua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.04.2008 - 21:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els tres centenars de manifestants que avui a la tarda s’han concentrat davant de la presó de la Model de Barcelona per reclamar la llibertat d’en Franki s’han dirigit finalment cap a la seu del PSC al carrer Nicaragua, on hi ha hagut alguns aldarulls. Diversos manifestants s’han encarat a la policia, que acordonava el local, i han trencat el detector de metalls. Posteriorment, els manifestants han tornat a la Model, i allà han desconvocat la manifestació.Al migdia, la policia ja havia carregat dos cops contra els manifestants que s’havien congregat espontàniament a la Model, en saber que la policia havia detingut i portat a la presó Francesc Argemí, més conegut com en Franki. El jove terrassenc va ser condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l’autoritat (vegeu-ne el reportatge de VilaWeb TV), i avui la policia l’ha portat a la presó.

El Suprem espanyol desestima el recurs

Franki va ser condemnat el 2005, però no ha estat fins avui que la policia l’ha detingut per traslladar-lo a la presó perquè el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs que havia posat l’advocadessa del jove, Montserrat Salvadó. Així les coses, s’ha produït precisament el que temia Salvadó: el jutjat de Terrassa ha executat la sentència de seguida que ha rebut la notificació del Suprem espanyol.

Montserrat Salvadó va dir la setmana passada a VilaWeb que presentaria un recurs al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg. Tanmateix, això no impedeix que la justícia espanyola empresoni Franki.

Possibles irregularitats

Alerta Solidària diu que Argemí no havia rebut la notificació oficial d’ingrés a presó i critica que la justícia no ha seguit el procediment ordinari per a detenir-lo.

Les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) han emès un comunicat en què donen suport a les accions de protesta per l’empresonament d’en Franki.

Enllaços
Comunicat de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa sobre la detenció i empresonament d’en Franki.
VilaWeb TV: Franki: el cas de la bandera espanyola (30/03/2006).
Alerta Solidària: Els Mossos d’Esquadra carreguen contra una concentració davant la Model.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any