El País Valencià reclama l’emissió de TV3 i la llibertat d’expressió

  • Més de 20.000 manifestants ho van reclamar ahir a Alacant, en commemoració del 25 d'abril

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.04.2008 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de vint mil manifestants, segons l’organització, van omplir ahir els carrers d’Alacant per commemorar l’ocupació borbònica del País Valencià el 25 d’abril del 1707 i reclamar l’emissió de TV3 i la llibertat d’expressió (vegeu la galeria de fotos de VilaWeb Alacant). La marxa va recórrer els carrers d’Alacant amb un to festiu, al so de diverses colles de dolçaines, i es va aturar a l’estació de Renfe, perquè els viatgers del Tren Jaume I, que arribaven en retard per una avaria, s’hi poguessin afegir.Precisament, una colla de dolçaines va rebre els viatgers amb la interpretació de la Muixeranga.

La marxa va fer dues parades més: una, davant el Mercat Central, per a recordar el bombardeig franquista d’Alacant del 1938, que va causar més de tres-centes víctimes; i una més a la plaça dels Estels, per a recordar el jove Miquel Grau, assassinat el 6 d’octubre de 1977 quan enganxava cartells de la diada del 9 d’Octubre.

A la manifestació hi van assistir el PSPV, EUPV, el Bloc, Iniciativa del Poble Valencià, ERPV, Comissions Obreres, UGT, i moltes més entitats socials i culturals.

El concert final

La jornada la va cloure, com cada any, un concert amb diversos grups del país: Betagarri, Antònia Font, la Troba Kung-fu, la Gossa Sorda i Mugroman van tocar a la plaça del Poeta Campoamor, molt a prop de la plaça de Bous, davant de milers d’espectadors.

L’avaria del Tren Jaume I

L’avaria del Tren Jaume I, que portava més de tres-cents manifestants des de Barcelona, es va produir a l’alçada de Xàtiva, per la caiguda de la catenària, i el va fer aturar durant més de tres hores i mitja. Tot i això, Renfe no va posar cap servei de transport substitutori, i el tren va arribar cap a les set del vespre, una hora més tard del començament de la marxa (podeu llegir l’evolució del viatge a través del Twitter d’un dels usuaris). Malgrat tot, els viatgers es van poder sumar a la mobilització, perquè els manifestants els van esperar a l’estació de Renfe.

La situació dels viatgers va ser desesperant: tots ells havien emprès un viatge llarg per ser a Alacant per a la gran manifestació, i no hi van poder ser a l’hora. A més, es van haver d’esperar tres hores i mitja amb molt de sol, i sense poder menjar ni beure: els responsables del tren van decidir posar barra lliure, però els aliments i les begudes es van acabar ràpidament.

Segons que va informar a VilaWeb el responsable de l’Euromed, Paco Velázquez, la causa de l’avaria va ser la caiguda de la catenària. A conseqüència de l’incident, es va haver de tallar la línia d’Euromed entre València i Alacant, i també la d’entre Madrid i València.

Enllaços
VilaWeb Alacant: Galeria de fotos de la manifestació del 25 d’abril.
VilaWeb Alacant: Gran èxit de la Manifestació del 25 d’abril.
VilaWeb Alacant: Milers de persones recorren Alacant per a exigir llibertat d’expressió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any