Més de 20.000 manifestants omplen els carrers d’Alacant en commemoració del 25 d’abril

  • Un concert de La Gossa Sorda i Antònia Font, entre més grups, tanquen la jornada

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.04.2008 - 22:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de vint mil manifestants, segons l’organització, han omplert els carrers d’Alacant avui al vespre per commemorar l’ocupació borbònica del País Valencià el 25 d’abril del 1707 i reclamar l’emissió de TV3 i la llibertat d’expressió (vegeu la galeria de fotos de VilaWeb Alacant). La marxa ha recorregut els carrers d’Alacant amb un to festiu, al so de diverses colles de dolçaines, i s’ha aturat a l’estació de Renfe, perquè els viatgers del Tren Jaume I, que arribaven en retard per una avaria, s’hi poguessin afegir.Precisament, una colla de dolçaines ha rebut els viatgers amb la interpretació de la Muixeranga.

La marxa ha fet dues parades més: una, davant el Mercat Central, per a recordar el bombardeig franquista d’Alacant del 1938, que va causar més de tres-centes víctimes; i una més a la plaça dels Estels, per a recordar el jove Miquel Grau, assassinat el 6 d’octubre de 1977 quan enganxava cartells de la diada del 9 d’Octubre.

A la manifestació hi han assistit el PSPV, EUPV, el Bloc, Iniciativa del Poble Valencià, ERPV, Comissions Obreres, UGT, i moltes més entitats socials i culturals.

El concert final

L’altre plat fort d’avui és, com cada any, el concert amb diferents grups del país: Betagarri, Antònia Font, la Troba Kung-fu, la Gossa Sorda i Mugroman toquen a la plaça del Poeta Campoamor, molt a prop de la plaça de Bous, des de les nou del vespre.

L’avaria del Tren Jaume I

L’avaria del Tren Jaume I, que portava més de tres-cents manifestants des de Barcelona, s’ha produït a l’alçada de Xàtiva, per la caiguda de la catenària, i l’ha fet aturar durant més de tres hores i mitja. Renfe no ha posat cap servei de transport substitutori, i el tren ha arribat cap a les set, una hora més tard del començament de la marxa (podeu llegir l’evolució del viatge a través del Twitter d’un dels usuaris). Malgrat tot, els manifestants s’han esperat una mica a l’estació de Renfe, i els viatgers s’han pogut afegir a la manifestació.

La situació dels viatgers ha estat desesperant: tots ells havien emprès un viatge llarg per ser a Alacant per a la gran manifestació, i no hi ha pogut ser a l’hora. A més, s’han hagut d’esperar tres hores i mitja amb molt de sol, i sense poder menjar ni beure: els responsables del tren han decidit posar barra lliure, però els aliments i les begudes s’han acabat ràpidament.

Segons que ha informat a VilaWeb el responsable de l’Euromed, Paco Velázquez, la causa de l’avaria ha estat la caiguda de la catenària. I a conseqüència de l’incident, s’ha hagut de tallar la línia d’Euromed entre València i Alacant, i també la d’entre Madrid i València.

Enllaços
VilaWeb Alacant: Galeria de fotos de la manifestació del 25 d’abril.
VilaWeb Alacant: El concert de música d’aquesta nit repeteix l’escenari de 1995.
VilaWeb Alacant: Alacant rep per primera vegada la manifestació del 25 d’Abril.
ACPV: Les entitats, els sindicats i els partits valencians participaran a la manifestació d’ACPV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any