El consell nacional d’ERC es posiciona contra els transvasaments, però dóna suport a la interconnexió

  • També aprova la ponència oficial que es presentarà al congrés del 14 de juny

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.04.2008 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell nacional d’Esquerra, reunit avui a Amposta, ha aprovat una resolució de la federació de l’Ebre per ratificar el Compromís de l’Ebre, signat el 2003 juntament amb el PSC i ICV, i que s’oposa als transvasaments d’aigua. Tot amb tot, els republicans donen suport al transvasament cap a Barcelona, perquè entenen que és una mesura d’emergència per la sequera. D’altra banda, el consell nacional també ha aprovat la ponència oficial que es presentarà al congrés del 14 de juny.El secretari general, Joan Puigcercós, ha afirmat que ERC és la garantia que el transvasament serà una mesura temporal. Puigcercós ha reconegut que es tractava, efectivament, d’un transvasament, i ha subratllat que a ERC no li entusiasma la mesura. Ara, ha afirmat que, com que encara no s’havien pogut desplegar totes les mesures del nou model de gestió de l’aigua, s’han vist obligats a aplicar-la.

‘Des d’ERC ens comprometem a vetllar perquè es compleixin garanties d’aquesta temporalitat, d’aquesta caducitat: amb la clau del decret de sequera, amb la Mesa Nacional de la Sequera, o amb barreres físiques, si cal, com vàlvules o comportes. I, sobretot, hem de treballar perquè el control sobre l’ús de la canonada es faci des de Catalunya”, ha sostingut.

ICV vol que la infrastructura sigui de la Generalitat

De la seva banda, el diputat d’ICV al Congrés espanyol, Joan Herrera, ha posat tres condicions per donar suport al decret-llei del transvasament de l’Ebre: que l’obra sigui de titularitat de la Generalitat, de manera que en pugui controlar l’aixeta; que sigui temporal i que sigui reversible.

La ponència oficial, aprovada amb les esmenes introduïdes

D’altra banda, el consell nacional d’ERC també ha aprovat la ponència oficial que la permanent del partit va aprovar dilluns: vuitanta-tres consellers hi han votat a favor, cinc en contra i tres en blanc. Els coordinadors de la ponència van introduir ahir el centenar d’esmenes, entre les quals una que desenvolupa la proposta de referèndum pel 2014, una tesi que defensen els partidaris de Carod.

La redacció definitiva de la ponència, que definirà el full de ruta republicà entre 2008 i 2012, es votarà al vint-i-cinquè congrés nacional, el 14 de juny.

Enllaços
ERC: esborrany de la ponència estratègica política (pdf) | Web del 25è congrés nacional.
Webs de les candidatures: ERCfutur, Gent d’Esquerra, Reagrupament.cat i Esquerra Independentista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any