El setmanari Directa aplega les entrevistes publicades en un llibre

  • 'La indirecta, una entrevista a l'esquerra' inclou entrevistes amb personalitats com Naomi Klein, Eudald Carbonell, Noam Chomsky i Neus Català

VilaWeb
Redacció
26.04.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per tal de celebrar el segon aniversari, el setmanari Directa acaba de treure el llibre ‘La indirecta, una entrevista a l’esquerra’ (Editorial Virus), que recopila algunes de les millors entrevistes que ha publicat. L’ha coordinat el periodista del diari El Punt Sergi Picazo, autor de moltes de les entrevistes, i inclou les opinions de personalitats com Naomi Klein, Eudald Carbonell, Neus Català, Arcadi Oliveres, Juanra, Noam Chomsky, Feliu Ventura, Carles Fontserè i Pere Casaldàliga, entre més.Però més enllà d’una recopilació d’entrevistes, segons explica Sergi Picazo, el llibre intenta donar respostes a la pregunta ‘Què pensa avui en dia l’esquerra alternativa?’. Els trenta-vuit entrevistats són del país i de fora i d’àmbits molt diferents, des de periodistes a economistes, advocats o activistes, però tots tenen un compromís social clar. Així ‘La indirecta, una entrevista a l’esquerra’ aconsegueix oferir una àmplia panoràmica de visions sobre conflictes com la pobresa, les migracions, el pacifisme, el periodisme i l’ecologisme, entre més.

Dos anys de Directa

Amb aquest llibre el setmanari Directa celebra dos anys d’existència. La publicació, que ja ha publicat una norantena de números, és una iniciativa ideada des dels moviments socials que, segons afirmen els seus responsables, vol arribar a tothom qui no en tingui prou amb els mitjans de comunicació convencionals. Hi escriuen, en igualtat de condicions, activistes dels moviments socials, membres dels mitjans alternatius i periodistes de professió. Es tracta d’un mitjà de comunicació assembleari que ha buscat els seus propis mecanismes de distribució però que encara depèn, sobretot, de les subscripcions i que té corresponsalies a diverses zones del país.

Enllaços
Setmanari Directa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any