‘Què llegeixes?’, un gran fòrum de lectura a internet

  • El projecte forma part del Pla de Foment de la Lectura · VilaWeb participa en l'organització

VilaWeb
Redacció
22.04.2008 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, es posa en funcionament el projecte ‘Què llegeixes?‘. Es tracta d’un gran fòrum de lectura a internet, organitzat per edats i dirigit a tothom, amb una atenció especial cap a les biblioteques i les escoles. El projecte forma part del Pla de Foment de la Lectura, sota la iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes. El 23 d’abril, durant tot el dia, se’n farà una presentació pública al Palau Moja de Barcelona. VilaWeb participa en l’organització.L’antecedent

L’any 2005, en el sí de l’Any del Llibre i la Lectura, la Institució de les Lletres Catalanes va engegar el projecte ‘Què Llegeixes? Connecta’t als llibres!’. Era un gran joc per fomentar la lectura a través d’internet. Va tenir una durada de tres mesos, temps durant el qual hi van participar deu mil lectors. L’èxit va ser rotund.

Ara, torna el ‘Què llegeixes?’ (QL) i torna per quedar-se. El lectors que hi participin podran compaginar les seves opinions entorn a tot tipus d’àmbits del món de la lectura i alhora s’oferiran jocs i concursos. El projecte primarà a través de punts les aportacions del lectors, tan en qualitat com en quantitat. Com diu la portada del QL: ‘Què llegeixes és la comunitat virtual en català sobre llibres, lectures i literatura. Hi podràs escriure sobre els teus llibres, les teves llibreries, els teus autors. Què llegeixes també és ple de concursos sobre llibres i literatura.’

Tres fòrums segons l’edat

La pàgina del QL ofereix tres fòrums diferents en funció de l’edat del lector: fins a onze anys, de dotze a setze anys, i a partir de disset anys. Per participar-hi cal registrar-se i són fòrums moderats. D’entrada el lector podrà respondre la pregunta del dia. Després, les possibilitats són molt diverses: la principal, participar a través de comentaris en les diverses categories i temes oberts al fòrum. El lector també podrà votar els llibres que més li agradin; podrà definir amb una frase els seus llibres predilectes. Tot això contribuirà a crear una base de dades amb les recomanacions i opinions dels lectors del QL.

El lector també disposarà d’una bústia de correu per enviar i rebre missatges a altres membres de la comunitat del QL; podrà consultar i aportar activitats a una agenda cultural interactiva; podrà gaudir d’un espai de jocs i concursos (creats per Oriol Comas), amb super-preguntes i jocs de lògica; així com una vincloteca amb enllaços relacionats amb llibres i lectures.

Enllaços
Més informació a VilaWeb Lletres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any