Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  19.04.2008  22:11

La Plataforma de l'Ebre agafa empenta

La multitudinària assemblea d'avui de la PDE convoca la primera manifestació contra el transvasament de l'Ebre per al 18 de maig a Amposta

Men?ame
 

La Plataforma en Defensa de l'Ebre havia condicionat l'ambició de les protestes que convocaria contra el transvasament de l'Ebre a Barcelona a la capacitat de convocatòria de l'assemblea general d'avui al vespre a Tortosa. Més d'un miler de persones hi han assistit, i l'Auditori Felip Pedrell ha quedat petit. La PDE ha convocat la primera manifestació contra aquest projecte per al 18 de maig a les 12 del migdia a Amposta i ha insistit a criticar el govern tripartit per permetre un transvasament que uns quants anys enrere havia combatut.

De fet, ahir al vespre mateix el miler llarg d'assistents a l'assemblea es van manifestar pels carrers de Tortosa.

La PDE demana la dimissió dels conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i del d'Agricultura, Joaquim Llena. Els responsables de la plataforma lamenten que la Generalitat hagi actuat amb secretisme i amb manca de transparència, proposant el transvasament del Segre, primer, i defensant la interconnexió de xarxes, després. També critiquen el paper que han fet el PSC, ERC i ICV, oposant-se rotundament contra el transvasament de l'Ebre quan manava el PP i defensant-lo ara que governen els socialistes.

Espinosa insisteix que no és un transvasament

Avui mateix, la ministra de Medi Ambient espanyola, Elena Espinosa, no ha atès les reclamacions de la Generalitat Valenciana ni d'altres governs autonòmics dirigits pel PP per ampliar el transvasament de l'Ebre i ha insistit que no revisaria pas el derogat Pla Hidrològic Nacional. Espinosa, que s'ha reunit amb consellers de Medi Ambient per explicar-los el projecte per proveir Barcelona amb aigua de l'Ebre, ha negat que el projecte fos un transvasament.

Aquest projecte ha comptat amb l'aprovació de tots els consellers, però el valencià, José Ramón García Antón, també ha reclamat que es faci cap al sud.

Ell consell de ministres va aprovar-lo ahir mitjançant aquest decret-llei. La vice-presidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, va tornar a dir que no s'extrauria ni una sola gota més del riu, i també que seria temporal. També va insistir que no era pas un transvasament, i va afirmar que aquest mateix sistema s'havia fet servir el 1999 per portar aigua a Benidorm i entre el 2006 i el 2007, a València.