Un miler de persones recorden Guillem Agulló a Burjassot

  • Una manifestació ha denunciat la impunitat dels grups feixistes · Diferents grups toquen aquesta nit en homenatge al jove assassinat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2008 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un miler de persones s’han manifestat a Burjassot (l’Horta Nord) per recordar Guillem Agulló, el jove militant de Maulets assassinat ara fa quinze anys per membres d’un grup d’extrema dreta espanyolista. A la marxa, encapçalada per una pancarta que deia ’15 anys sense Guillem’, hi han participat, entre altres, els pares i amics del jove mort; Toni Gisbert i Núria Cadena, d’ACPV, el cantant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, el músic Titot, i membres de moviments socials del país.El pare d’Agulló, en declaracions a VilaWeb, ha denunciat la impunitat amb què actuen els grups d’extrema dreta al país. Segons l’informe Raxen, al País Valencià hi ha localitzats 600 grups feixistes. En el parlament que s’ha fet després de la marxa, Empar Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià, ha denunciat la llibertat i impunitat amb què actuen aquests grups. També s’ha recordat el jove Carlos Palomino, que fou assassinat al metro de Madrid per un membre d’un grup d’extrema dreta.

Avui fa quinze anys que el jove antifeixista militant de Maulets Guillem Agulló fou assassinat per un grup de joves d’extrema dreta espanyolista a la vila de Montanejos, a l’Alt Millars. Per mantenir ben viu el seu record, diverses associacions han organitzat actes de commemoració per tot el país: a Burjassot, la vila natal d’Agulló, hi faran un concert els grups Obrint Pas, La Gossa Sorda i Feliu Ventura.

A Ibi, a la comarca de L’Alcoià, es farà un taller i una mostra de balls populars del món, a les onze del matí a la plaça de la Tartana; a Capellades, a l’Anoia, hi haurà una concentració a la plaça de Jacint Verdaguer, a les sis de la tarda. Podeu consultar l’agenda dels actes en aquest enllaç.

Contra la impunitat dels grups feixistes

Quinze anys després de la mort d’Agulló, cap dels autors és a la presó. L’autor material de la mort, Pedro Cuevas, només va ser quatre anys tancat, dels setze que havia de complir, i fins i tot va presentar-se a les eleccions municipals del 2007 a les llistes d’un partit d’ultra-dreta. Precisament, els organitzadors dels actes en record seu volen denunciar també la impunitat del moviment feixista al nostre país.

La blocosfera s’ha organitzat per recordar el jove amb un bàner reivindicatiu: ’15 anys sense Guillem Agulló, ni oblit ni perdó’. Vegeu a continuació l’extensa llista de blocs que parlen del quinzè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló.

Concentració al barri de Gràcia

Ahir al vespre, un centenar de persones van concentrar-se a la plaça Rius i Taulet per recordar Guillem Agulló i denunciar la llibertat amb què actuen els moviments nazis a casa nostra.

Enllaços
Ajuntament de Burjassot: Obrint Pas, Feliu Ventura, 121dB i la Gossa Sorda estaran a Burjassot el 12 d’abril en homenatge a Guillem Agulló.
Viquipèdia: Guillem Agulló.
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Antifeixisme i antiracisme.
Antifeixistes.org: 15 anys sense Guillem Agulló.
Bloc d’Agustí Cerdà (ERC): 15 anys sense Guillem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any