Notícies

Dijous  10.04.2008  14:32

El Comitè de Regions europeu avala la política de transvasaments de Camps

D'altra banda, el Parlament Europeu reclama als estats membres accions contra la sequera

Men?ame
 

El Comitè de Regions de la Unió Europea ha aprovat avui l'informe per combatre la sequera del president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, malgrat l'oposició de Catalunya i de les Illes, a més de bona part de les regions socialistes europees. El text defensa els transvasaments d'aigua excedent com a mesura de solidaritat i sempre que garanteixi una millora del medi. Això sí, l'informe advoca pels intercanvis d'aigua dins dels estats membres.

El president Camps s'ha mostrat molt satisfet, perquè considera que el Comitè de Regions ha avalat exactament les seves tesis. 'No hi ha alternativa als transvasaments', ha reblat Camps.

Tot amb tot, convé de recordar que els informes del Comitè de Regions no tenen valor jurídic, sinó merament consultiu.

Montilla refusa rotundament el transvasament del Roine

D'altra banda, el transvasament del Roine ha distanciat una mica més el govern espanyol i el català. Avui, el diari La Vanguardia informa que el govern espanyol ha començat els contactes amb el francès per estudiar el transvasament del Roine. Montilla ha respost el gest des del Marroc, on està de viatge oficial, afirmant que el govern català es nega rotundament a fer el transvasament del Roine.