Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.04.2008  14:01

Bartomeu Marí, nomenat nou director del MACBA

Substitueix Manuel Borja-Villel, que va deixar el càrrec al gener

Men?ame
 

Bartomeu Marí ha estat nomenat nou director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Fins ara ja n'era el responsable de les exposicions i n'exercia el càrrec en funcions des del 30 de gener, quan Manuel Borja-Villel va deixar la direcció per regir el Centro de Arte Reina Sofía de Madrid. Nascut a Eivissa el 1965, va ser comissari d'exposicions de la Fondation pour l'Architecture de Brussel·les (1989-93), conservador de l'IVAM (1994-96), director del Witte de With de Rotterdam (1996-02), i coordinador de Tabakalera, el centre de cultura contemporània de Sant Sebastià (2002-04).

Marí ha estat escollit d'entre les setze candidatures que s'han presentat al concurs internacional que es va convocar per a substituir Borja-Villel. Les bases establien que el nou director havia de garantir el prestigi internacional del centre, menar una política de publicacions, exposicions i activitats acadèmiques d'excel·lència, enriquir-ne la col·lecció i establir contactes amb institucions similars, del país i de fora.

Llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona, ha presentat i comissariat exposicions dedicades a artistes com Miquel Barceló, Eulàlia Valldosera, Lawrence Weiner, Vito Acconci, John Baldessari, Tony Brown, Frederick Kiesler, Cristina Iglesias, David Lamelas, Rita McBride, Cildo Meireles, Matt Mullican, Muntadas, Bruce Nauman i Krzysztof Wodiczko, entre d'altres.

El MACBA, consolidat

Borja-Villel, en una entrevista amb VilaWeb, manifestava que el MACBA ja tenia una estructura consolidada, una col·lecció definida, un prestigi internacional i el ple consens de la ciutat sobre com havia de ser; i que, per tot plegat, considerava correcta la decisió d'anar-se'n.