Bartomeu Marí, nomenat nou director del MACBA

  • Substitueix Manuel Borja-Villel, que va deixar el càrrec al gener

VilaWeb
Redacció
09.04.2008 - 14:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bartomeu Marí ha estat nomenat nou director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Fins ara ja n’era el responsable de les exposicions i n’exercia el càrrec en funcions des del 30 de gener, quan Manuel Borja-Villel va deixar la direcció per regir el Centro de Arte Reina Sofía de Madrid. Nascut a Eivissa el 1965, va ser comissari d’exposicions de la Fondation pour l’Architecture de Brussel·les (1989-93), conservador de l’IVAM (1994-96), director del Witte de With de Rotterdam (1996-02), i coordinador de Tabakalera, el centre de cultura contemporània de Sant Sebastià (2002-04).Marí ha estat escollit d’entre les setze candidatures que s’han presentat al concurs internacional que es va convocar per a substituir Borja-Villel. Les bases establien que el nou director havia de garantir el prestigi internacional del centre, menar una política de publicacions, exposicions i activitats acadèmiques d’excel·lència, enriquir-ne la col·lecció i establir contactes amb institucions similars, del país i de fora.

Llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona, ha presentat i comissariat exposicions dedicades a artistes com Miquel Barceló, Eulàlia Valldosera, Lawrence Weiner, Vito Acconci, John Baldessari, Tony Brown, Frederick Kiesler, Cristina Iglesias, David Lamelas, Rita McBride, Cildo Meireles, Matt Mullican, Muntadas, Bruce Nauman i Krzysztof Wodiczko, entre d’altres.

El MACBA, consolidat

Borja-Villel, en una entrevista amb VilaWeb, manifestava que el MACBA ja tenia una estructura consolidada, una col·lecció definida, un prestigi internacional i el ple consens de la ciutat sobre com havia de ser; i que, per tot plegat, considerava correcta la decisió d’anar-se’n.

Enllaços
Entrevista de VilaWeb TV amb Borja-Villel: ‘No hem parat de treballar per reinventar el MACBA com a espai públic’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any