Mig miler de persones demanen més protecció per a Collserola

  • Un centenar d'entitats reclama que la serra es declari parc Natural

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.04.2008 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mig miler de persones han participat a la marxa populaconvocada per la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola (PCDC), formada per un centenar d’entitats. Els participants han reclamat a les administracions que es conservi Collserola i se’n modifiqui la planificació urbanística. L’objectiu és que es declari el Parc Natural de Collserola sense retallades, un nou marc de protecció que posi fi a les amenaces de la serra.Els participants han sortit de diferents punts (Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès), i s’han trobat al cim de Collserola, a la plaça del Tibidabo, a les 12.30. Allà, han llegit el Manifest per a un nou marc de protecció de Collserola, i el text de la campanya de recollida de signatures per un Parc Natural de Collserola sense retallades, ni agressions. La caminada d’avui constitueix un acte més de la campanya que s’està duent a terme des de la Plataforma, i se suma a la recollida de signatures a través de la web i a l’acte públic de debat que es va fer dijous a l’Ateneu barcelonès. Tal com explica Josep Moné, portaveu de la Plataforma per a la Defensa de Collserola, amb la marxa popular volen fomentar la participació ciutadana i conscienciar la gent de la falsedat del discurs de les administracions perquè no s’ha complert la declaració de Collserola com a Parc Natural.

Malgrat que Collserola estigui inclosa al Pla d’espais d’interès natural (PEIN 1992), la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola considera que la protecció és insuficient perquè deixa fora de l’espai protegit un 30% dels espais naturals i agrícoles de la serra.

Des de fa deu anys, diverses entitats cíviques demanen que es modifiqui la planificació urbanística de la zona perquè no s’ha fet des de 1976 amb el Pla general metropolità, que dibuixava carreteres, autopistes, urbanitzacions i diferents equipaments per la serra de Collserola.

Amb tot, es continuen autoritzant noves urbanitzacions com la de Can Busquets a Sant Cugat, el Centre Direccional de Cerdanyola a la plana de la serra, es promouen infraestructures com el túnel d’Horta i el vial de Cornisa, i s’afavoreix la instal·lació de determinats equipaments com el cementiri de Collserola.

Protestes a Medi Ambient

Aquest dimarts, mig centenar d’activistes per a la defensa de Collserola va ocupar la seu de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya precisament per reclamar que es modifiqui la planificació urbanística per preservar el parc. Els protestants van desplegar una pancarta a la façana de l’edifici amb lemes com ‘Les administracions maten Collserola si no ho impedim entre tots i totes’. A més, van escampar branques i fulles a l’entrada de l’edifici com a acte de protesta.

Enllaços
Espais naturals de Catalunya
Web de la Diputació sobre Collserola
PGM-76

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any