L’entitat Amics del Ripoll organitza unes jornades d’aproximació al patrimoni del riu

  • Demà dissabte hi haurà un cicle de conferències al Casal Pere Quart i el proper cap de setmana es farà una excursió al riu

VilaWeb
Redacció
04.04.2008 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de fa set anys l’entitat Amics del Ripoll vetlla per l’estudi, la recuperació i la conservació del riu Ripoll i el seu entorn fluvial. Últimament han estat significatius els canvis que s’hi han produït i sembla que la ciutadania lentament recupera aquest patrimoni, sobretot els escolars. En aquesta ocasió, les ‘7es Jornades de Difusió del Patrimoni del Riu Ripoll’ es basaran en les propostes didàctiques que el riu pot oferir.Conèixer el riu per aprendre la història del desenvolupament cultural i natural que genera al seu voltant és l’objectiu de les jornades d’enguany: “Un riu i moltes propostes didàctiques”, l’eix central de les quals seran les activitats destinades a l’educació i el lleure que proporciona l’entorn fluvial. Per a parlar-ne l’entitat ha organitzat quatre xerrades demà al matí a partir de les 10 al Casal Pere Quart. Els vocals són especialistes de diferents àmbits didàctics com ara membres del Centre de Recursos i del Museu d’Història de Sabadell, un responsable del projecte Rius i Oriol Ripoll, qui ja va enginyar un joc de memòria del riu. La presentació comptarà amb un membre de l’entitat de la Fundació Bosch i Cardellach.

La part pràctica es desenvoluparà el dissabte dia 15 de les 10 del matí a 2 del migdia amb una excursió al riu per visitar els principals punts d’interès entre el molí de Torrella i l’horta del Romau en la qual es podran veure entre d’altres coses les costes, els guals, els molins, les fàbriques, les hortes d’origen medieval i la desembocadura del riu Tort. Guiaran la visita representants del Amics del Ripoll, el Museu d’Història de Sabadell i el Servei de Sostenibilitat i Gestió de l’Ajuntament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any