Els Premis de la Crítica Serra d’Or destaquen Antoni Vidal Ferrando, Jordi Llavina, Pere Ballart, Eudald Carbonell

  • Els premis, convocats per la revista Serra d'Or i que guardonen les obres més destacades del 2007, s'atorguen aquest vespre a Barcelona

VilaWeb
Redacció
03.04.2008 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La novel·la ‘L’illa dels dòlmens‘ (Ensiola) d’Antoni Vidal Ferrando, ha estat guardonada amb el Premi de la Crítica Serra d’Or, que premia les obres més destacades de l’any anterior, en les categories de literatura i assaig, recerca, teatre, i literatura infantil i juvenil. Entre els guardonats hi ha l’arqueòleg Eudald Carbonell per ‘El naixement d’una nova consciència‘ (Ara Llibres); el poemari de Jordi Llavina, ‘Diari d’un setembrista‘ (Bromera); l’assaig de Pere Ballart, ‘El riure de la màscara‘ (Quaderns Crema).També s’ha premiat en l’apartat de Literatura i Assaig: la traducció de Pau Joan Hernández de ‘Les benignes‘ (Quaderns Crema) de Jonathan Littell; l’estudi literari de Margalida Pons ‘Textualisme i subversió: formes i condicions de la narrativa experimental catalana (1970-1985)’ (Pub. de l’Abadia de Montserrat). EL jurat d’aquest apartat és format per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Vicenç Llorca i Marta Nadal.

Pel què fa als volums destacats en l’àmbit de la Recerca, a més del volum d’Eudald Carbonell, s’han premiat: ‘Els poetes de l’Escola Mallorquina i l’Associació per la Cultura de Mallorca‘ (Pub. de l’Abadia de Montserrat) d’Isabel Graña i Zapata; i ‘La memòria dels reis. Les quatre grans cròniques‘ (Ed. Base) d’Stefano Maria Cingolani. N’han format el jurat: Jaume Aulet, Manuel Castellet, Joan B. Culla, Manuel Jorba i Santiago Riera i Tuèbols.

Els Premis Crítica Serra d’Or 2008 de Teatre (que premia el text de teatre català donat a conèixer per l’estrena o l’edició) destaca: ‘L’Ham‘, de Gemma Rodríguez; l’espectacle teatral ‘Leonci i Lena‘ de Georg Büchner, dirigit per Pep Pla; i a l’aportació més interessant a l’actor Quimet Pla, per la seva rica i variada trajectòria. El jurat és format per: Joan-Anton Benach, Àlex Broch, Joan Casas, Francesc Massip i Gonçal Pérez de Olaguer.

Els llibres premiats de literatura infantil i juvenil són: ‘Dos fils‘ (La Galera), text de Pep Molist i il·lustració d’Emilio Urberuaga; ‘El testament de John Silver‘ (La Galera), de Josep Vallverdú; i ‘La meva primera història de Catalunya‘ (Molino), de Marta Luna. Formen el jurat: Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura.

M. S.

A la imatge: Antoni Vidal Ferrando.

Enllaços
Més informació a VilaWeb Lletres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any