Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  28.03.2008  06:00

Els algueresos ja poden veure TV3 per TDT

L'Obra Cultural ho promou com a embrió d'una televisió local en català

Men?ame
 

Els algueresos poden veure des d'avui la programació de Televisió de Catalunya a través del canal 27 de la TDT. L'Obra Cultural de l'Alguer ho promou amb vista a obrir una televisió local en català, Alguer TV, que combinarà el senyal de TVCi amb informatius propis. Amb un parell de setmanes d'endarreriment, l'equip tècnic contractat per l'entitat ha fet els ajustaments necessaris perquè la programació de TVC arribi a la ciutat catalana de Sardenya.

El responsable, Enrico Loffredo, diu que l'emissió encara es troba en fase experimental; calen unes quantes setmanes per a fixar-ne possibles errors i acabar d'afinar-ne els aspectes tècnics. Més endavant, amb la col·laboració del diari digital alguer.it, l'Obra Cultural de l'Alguer emetrà un breu telenotícies de producció pròpia cada hora i sobreimprimirà a la imatge una cinta amb flaixos d'interès. La fundació sense ànim de lucre Alguer Liberada assegurarà la difusió del senyal, que es pagarà amb els espais publicitaris contractats per les botigues locals.

Loffredo veu venir crítiques d'alguns algueresos, perquè la llengua de TV3 difereix notablement de la varietat algueresa, però confia que el costum i l'informatiu de producció pròpia ajudaran a afermar el nou canal.

Vist-i-plau de la Generalitat

Per poder fer arribar el senyal de TV3 a l'Alguer l'Obra Cultural va contactar amb els departaments de la Vice-presidència i de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la direcció de la CCRTV. Segons Loffredo, la idea va plaure a totes les parts; per això ara pensen noves maneres de col·laborar plegats. Per exemple, com formar personal o emetre a TV3 els programes de més interès de la futura Alguer TV.