Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.03.2008  06:00

L'Asus eee, un ordinador d'un pam

VilaWeb TV us ofereix un vídeo d'un dels ordinadors més petits i barats del mercat

Men?ame
 

Un dels ordinadors que ha causat més sensació últimament en l'àmbit de la informàtica és l'Asus eee PC: no té el processador més avançat, ni un disc dur de gran capacitat, però, en canvi, sí que és un dels més petits i més barats del mercat. En aquest vídeo de VilaWeb TV podeu comprovar que tan solament fa un pam d'amplada, les característiques principals que té i per què s'ha fet: per treballar o connectar-se a internet des de qualsevol lloc.

L'Asus eee, que solament es pot comprar a Catalunya Nord o fora del país, ha aconseguit força ressò entre els blocaires. Els més barats vénen a costar 240 euros, però funcionen igual que la majoria de portàtils, malgrat el preu i les dimensions. De sèrie, porten instal·lada una distribució del sistema operatiu GNU/Linux Debian adaptada a aquest ordinador, però se n'hi poden instal·lar algunes altres de Linux, i fins i tot els sistemes Windows o MacOS X. La comunitat internacional d'usuaris d'aquest aparell, que ha crescut notablement, han obert fòrums com eeeUser, en què s'intercanvien consells i guies de tota mena.

Una de les característiques principals d'aquest ordinador és que no va amb disc dur, sinó amb SSD ('Solid State Disc'), una memòria flaix similar a la de les càmeres de fotografia o a la USB. L'ordinador perd capacitat d'emmagatzematge (no pot excedir els 8 GB), però s'engega més ràpidament i gasta menys. El baix preu d'Asus també ha obligat a prescindir de components de tecnologia punta, més barats, però ben útils. És, doncs, una eina destinada als qui volen estar sempre connectats sense haver de traginar pes ni embalum.