L’ex-director de Comunicació del primer tripartit acusa el PSC i el PSOE d’haver deixat Maragall a l’estacada

  • Jordi Mercader relata al llibre 'Mil dies amb PM' (La Magrana) com va viure la setena legislatura

VilaWeb
Redacció
20.03.2008 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-director de Comunicació del primer govern tripartit, Jordi Mercader, revela en un llibre que publicarà en breu els enfrontaments que Pasqual Maragall va tenir, i que va perdre, contra José Montilla i José Luís Rodríguez Zapatero. Diu, en un avançament editorial ofert pel diari El Periódico, que Montilla va maldar per frenar el pacte sobre l’Estatut del 30 de setembre de 2005, i que el president del govern espanyol va decidir-se per Montilla ja el febrer del 2006.A ‘Mil dies amb PM’ (La Magrana), diu que el vice-primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va ser el primer dirigent socialista que va dir a Maragall que el partit no comptava amb ell per tornar a ser el cap de llista.

Mercader diu que Maragall va renunciar a presentar batalla per la seva continuïtat per evitar unes conseqüències imprevisibles per al seu partit: ‘Si no em volen, jo no vull’, afirma que va dir.

De fet, l’ex-president de la Generalitat ja va reconèixer, en una entrevista (pdf) a L’Avenç, que va ser José Luis Rodríguez Zapatero qui va obligar-lo a deixar la presidència de la Generalitat perquè hi preferia José Montilla, i que fou traït pel president espanyol durant el procés de reforma de l’estatut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any