Zapatero diu que el PSOE té la majoria suficient per governar amb autonomia

  • El PSC no s'oposarà a cap mena de pacte amb altres forces polítiques

VilaWeb
Redacció
15.03.2008 - 13:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Luís Rodríguez Zapatero ha insinuat avui que la seva prioritat per governar durant la pròxima legislatura no era pas la de cercar pactes estables. ‘Hem obtingut la majoria àmplia, suficient i sòlida per governar amb autonomia’ per duu a terme el seu programa electoral, ha dit en la primera reunió del comitè federal del PSOE després de les eleccions de diumenge passat. Aquesta setmana Zapatero va dir que de seguida parlaria amb els partits.En aquest sentit, va insinuar que s’estimaria més de pactar amb CiU i PNB, per garantir l’estabilitat del govern durant la pròxima legislatura. Cal recordar que la mateixa nit electoral Josep Antoni Duran i Lleida va dir al PSOE que li corresponia de moure peça per parlar de possibles pactes post-electorals, i que CiU no tenia pas cap pressa per negociar. Segons que es pot desprendre de les declaracions d’avui de Zapatero, el president espanyol en funcions estaria pensant més aviat en una legislatura basada en pactes puntuals amb forces polítiques diverses més que no amb un pacte estable de lesgilatura amb cap partit. De fet, CiU és l’única formació que li garantiria la majoria absoluta sense necessitat de pactar amb ningú més.

De moment, però, no Zapatero no ha concretat quina serà la política d’aliances que farà. En aquest sentit, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha recordat que hi ha tan sols tres escenaris possibles: un pacte amb CiU, un pacte amb el PNB o un pacte amb Esquerra Unida, Iniciativa i Esquerra. Iceta també ha remarcat que és possibles que Zapatero governi en minoria amb pactes puntuals.

Per cert que en el discurs d’avui al comitè federal, Zapatero ha tornat a obviar l’ascens del PSC a les passades eleccions, que va obtingut quatre dels cinc escons que el PSOE ha guanyat respecte dels comicis del 2004. En canvi, ha tornat a subratllar els resultats del PSE al País Basc.

Enllaços
Entrevista d’El País amb José Montilla: El PSC no habría tenido tan buen resultado de no gobernar en Cataluña.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any