Notícies

Dimecres  12.03.2008  10:02

La justícia torna a vetar el tancament del reemissor de TV3 del Mondúver

També va denegar l'entrada al del Bartolo

Men?ame
 

El jutjat del contenciós administratiu número quatre de València ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que denega (pdf) a la Generalitat Valenciana l’entrada al reemissor de TV3 que l’entitat té al cim del Mondúver i que dóna cobertura a les comarques de la Safor, la Marina Alta i una part de la Ribera. La sala segona del contenciós administratiu ja va denegar-l'hi l’accés l’any passat, i el jutjat número dos de Castelló també va impedir-li que tanqués el repetidor del Bartolo (la Plana Alta) al gener.

La jutgessa basa el seu rebuig en el fet que l’expedient administratiu de la Generalitat, que sanciona ACPV amb 300.000 euros i ordena el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià, es va recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia valencià. Oimés si es té en compte que, al gener, aquest mateix tribunal va suspendre cautelarment la multa econòmica fins que no hi hagués una sentència en ferm.

ACPV considera que la decisió judicial 'evidencia la feblesa legal de la posició de la Generalitat Valenciana pel que fa a les emissions de TV3 –i de C33, 3/24 i 300– al País Valencià', però alerta que Francesc Camps 'continua l’ofensiva contra la totalitat de repetidors que possibiliten l’arribada del senyal d’aquests canals a les comarques valencianes'.

Explica que la Direcció General de Promoció Institucional li ha donat (pdf) tres dies perquè digui quin dia tancarà voluntàriament els repetidors de Perenxisa (l'Horta), Alginet (la Ribera Alta) i la Llosa de Ranes (la Costera), i l'ha advertit que si no fixa voluntàriament el dia del tancament, la Generalitat demanarà l’autorització judicial per a procedir al cessament forçós de les emissions.