La policia desallotja les taules de la campanya Decideixo Decidir en moltes poblacions

  • Les juntes electorals provincials de Barcelona i Tarragona havien prohibit la consulta

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.03.2008 - 21:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia ha desallotjat moltes de les taules de recollida de signatures de la campanya Decideixo Decidir a les circumscripcions de Barcelona i Tarragona, on la junta electoral provincial havia prohibit la consulta. En alguns casos, com el de Vilanova del Vallès, fins i tot els han requisat el material. En canvi, els promotors de la campanya diuen que a les circumscripcions de Lleida i Girona s’ha fet amb normalitat, i que molts ciutadans hi han participat (llegiu el comunicat de balanç de Decideixo Decidir).La gerent de Sobirania i Progrés, Roser Gaitano, ha dit a VilaWeb que la policia ha intervingut perquè alguns polítics havien denunciat la presència d’aquestes taules.

Així, els mossos han actuat a taules de la campanya a Vic, Santa Coloma de Gramenet, Vilallonga del Camp, Granollers, i als barris de Sarrià i l’avinguda Gaudí de Barcelona.

La campanya de recollida de signatures, que va començar per Sant Jordi de l’any passat, finalitzarà després de l’11 de Setembre, que serà quan es lliuraran al Parlament. L’objectiu final és que el govern espanyol traspassi a la Generalitat les competències per convocar un referèndum d’autodeterminació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any