Cues als col·legis electorals en els darrers minuts per votar

  • L'alta participació posa el PSOE a prop de la majoria absoluta · Eufòria en els entorns socialistes que veuen a l'abast una victòria històrica i molta preocupació entre els nacionalistes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.03.2008 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alta participació en les votacions d’avui, que genera cues a la tarda als col·legis electorals, està donant ales al Partit Socialista que veu a l’abast la possibilitat d’aconseguir la majoria absoluta. Conforme ha anat avançant el dia cada vegada més l’eufòria és tot just continguda entre els socialistes. En paral·lel entre els partits nacionalistes la preocupació és molt gran ja que es preveu un resultat poc favorable que, combinat amb la majoria absoluta del PSOE els deixaria sense influència a Madrid.A la tarda, havia anat a votar un 60,95% del cens, només dos punts per sota del 2004 (63,02%).

Una gran part de líders polítics ja havien votat a migdia, en una jornada electoral que transcorre, de moment, amb molta tranquil·litat. Gairebé tots els polítics han coincidit en fer una crida a la participació i a plantar cara, així, a la violència d’ETA. Els col•legis, que han obert a les nou, tancaran a les vuit del vespre. Aquesta ha estat la campanya dels últims temps més marcada pel bipartidisme, amb els dos grans partits, PP i PSOE, intentant presentar-se com a úniques opcions vàlides possibles, i menystenint la resta de grups polítics.

Les dades de participació i els resultats es podran conèixer a través de la web especialment habilitada per l’ocasió.

Més de 800 periodistes s’han acreditat per cobrir les eleccions, que han despertat força expectativa pels resultats ajustats entre PSOE i PP que preveuen les enquestes. Tampoc no se sap com haurà influït, si és que ho fa, l’atemptat d’ETA contra un ex-regidor d’Arrassate ocorregut divendres, just l’últim dia de campanya electoral.

Eleccions al nord del país

Però aquestes no són les úniques eleccions del país. Catalunya nord celebra avui comicis municipals i cantonals. Si bé no s’esperen grans sorpreses quant als resultats de les municipals, les eleccions cantonals podrien portar alguns canvis. I és que segons les enquestes, en quatre dels quinze cantons on se celebren els comicis hi podria haver canvi de color polític. Són els de Toluges, Elna, Arles i la Torre de França, tots quatre governats ara pel Partit Socialista.

VilaWeb TV ha ofert durant tots els dies que ha durat la campanya un especial informatiu on s’han tractat diferents qüestions que tenen rellevància de cara als comicis: la situació política als diferents punts del país, els drets de les dones, les eleccions vistes des d’Europa i també des d’internet.

Enllaços
Web de les eleccions a Corts 2008.
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Eleccions generals i Eleccions municipals i cantonals a Catalunya Nord.
Podeu seguir els resultats electorals en directe a través del Google Earth. Més informació a De l’Holocè estant

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any