El bipartidisme espanyol preocupa a Europa

  • L'informatiu d'avui d'eleccions de VilaWeb TV s'emet des de Brussel·les i inclou una entrevista amb els eurodiputats Ignasi Guardans i Raül Romeva

VilaWeb
Redacció
06.03.2008 - 17:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures


'); document.write ('

'); }
L'informatiu d'avui d'eleccions de VilaWeb TV s'emet des de Brussel·les, des d'on els eurodiputats i blocaries de MésVilaWeb, Ignasi Guardans (CiU) i Raül Romeva (ICV) expliquen com es veu el procés electoral del 9 de març. Tots dos coincideixen a destacar la marcada polarització dels comicis a les corts espanyoles, en comparació amb altres processos electorals europeus. A l'informatiu d'avui també hem donat veu a altres opcions polítiques més minoritàries.'Que a l'estat espanyol les eleccions només acabin sent una cosa de dos preocupa, perquè aquí la visió és més plural; hi ha matisos importants que cal tenir en compte.' D'aquesta manera resumeix Raül Romeva la percepció que hi ha des de la capital de la Unió de la campanya electoral del 9-M. A Ignasi Guardans, el preocupa la manca de segmentació de la dreta espanyola: 'A Europa també hi ha dos blocs: l'esquerra i la dreta, però a altres estats europeus hi ha partits que representen l'extrema dreta; en canvi, a Espanya no hi ha partits que estiguin a la dreta del centre-dreta. Això vol dir que aquest electorat ja se sent representat en alguna altra opció ja existent'.

Segons Guardans, hi ha temes de campanya que a altres estats europeus no interessen pas, com per exemple l'obsessió anti-terrorista, però n'hi ha que sí que s'observen amb atenció i amb una certa preocupació, com ara la gestió de les polítiques en immigració i de la política econòmica. 'I també quina és l'evolució de l'organització de l'estat, què pot passar en termes de remodelació de l'estat, quines són les propostes en aquest sentit', afegeix Romeva.

Els altres informatius

Des del principi de la campanya, VilaWeb TV us ha ofert informatius des de Girona, des del País Basc, des de Perpinyà, de com es viuen les eleccions a la xarxa, des del Baix Llobregat (sobre infrastructures), des de València, des de Palma i des de Sueca.

Enllaços
VilaWeb TV: Canal Especial Eleccions 2008.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any