Abstenció forçosa: un milió i mig d’immigrants regularitzats no podran votar

  • VilaWeb TV ofereix des de Sueca l'informatiu especial d'eleccions, que inclou un informe sobre la presència de població immigrant al país i una entrevista amb Matene Diarra, membre del BNV i originari de Mali

VilaWeb
Redacció
05.03.2008 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures


'); document.write ('

'); }
El nombre d'immigrants al nostre país ha augmentat els últims anys, fins al punt d'arribar a un milió i mig de ciutadans, sense comptar-hi la immigració il·legal. Però la gran majoria d'aquests immigrants encara no poden votar i, per tant, no poden tenir cap representació política. L'informatiu d'avui de VilaWeb TV s'emet des de Sueca (Ribera Baixa), i ofereix un informe amb les dades sobre la presència d'immigrants al país i una entrevista amb el militant del Bloc a Sueca Matene Diarra, originari de Mali, i el batlle d'aquest municipi, Joan Baldoví, que també va de número cinc a llista de la coalició Bloc-Iniciativa-Verds per València.Cada vegada hi ha més immigrants al nostre país, però la gran majoria no poden votar. Més del 12% de la població a quatre demarcacions és immigrants; a les altres quatre, el percentatge es situa entre el 8% i el 12%. A Barcelona, Alacant i Madrid hi ha prop de la meitat de la immigració del conjunt de l'estat. De fet, hi ha poblacions on la població immigrant és majoritària: a Sant Fulgenci (Baix Segura) és gairebé del 70%, i a l'Alfàs (Marina Baixa), a Rojals (Baix Segura), a Teulada (Marina Alta) i a Xàbia (Marina Alta) és de més de la meitat.

Però les situacions són molt diverses, depenent del lloc. Per exemple, a Castelló 53 de cada mil ciutadans són romanesos, que representen el 61% dels immigrants; en canvi, a Vic el 23% de la població és immigrant, un 40% dels quals són magrebins. A grans ciutats com Barcelona, l'origen dels emigrants és més divers. A les Illes i a Alacant, la majoria dels immigrants provenen d'altres estats de la Unió Europea.

Des del principi de la campanya, VilaWeb TV us ha ofert informatius des de Girona, des del País Basc, des de Perpinyà, de com es viuen les eleccions a la xarxa, des del Baix Llobregat, sobre infrastructures, i també des de València i des de Palma.

Enllaços
VilaWeb TV: Canal Especial Eleccions 2008.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any