L’assemblea d’estudiants de la UAB demana la dimissió del rector Lluís Ferrer

  • Un grup d'estudiants entra al rectorat de la UAB en protesta per l'actuació dels mossos

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.03.2008 - 15:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assemblea d’estudiants de la UAB ha demanat la dimissió del rector, Lluís Ferrer, per haver demanat la intervenció dels mossos d’Esquadra per evacuar la quarantena d’estudiants que s’havia tancat ahir a la Facultat de Filosofia i Lletres. Els estudiants diuen que és el primer cop que un rector de la UAB sol·licita la intervenció de la policia per una protesta estudiantil. Un grup de joves ha entrat avui al matí al rectorat per fer sentir la seva protesta, però ja n’han marxat.El rectorat de la UAB ha dit que va sol·licitar l’actuació dels mossos per preservar el material de la facultat.

La reivindicació dels estudiants

La quarantena d’estudiants s’havien tancat per protestar contra el procés de Bolonya i per demanar la derogació de la LOU i de la LUC. També havien aixecat una barricada a l’entrada de la Facultat, però van ser envestits a cops de porra pels mossos que en van ferir uns quants. Els sindicats estudiantils han convocat una vaga per a demà, precisament contra el procés de Bolonya.

Els estudiants deien que solament sortirien de la Facultat, si el rector declarava la UAB en fallida econòmica, perquè no pogués aplicar-s’hi el nou pla, d’acord amb una decisió aprovada pel claustre l’any 2001. Fa set anys, el claustre va aprovar que la UAB declararia la ‘desobediència activa a la LOU-LUC, i es negaria a aplicar els mecanismes d’entrada en vigor d’aquesta llei’.

Segons els estudiants, la universitat té ara un dèficit de més d’onze milions d’euros i calen més recursos públics per a garantir-ne la qualitat acadèmica, investigadora i l’equitat social. Un centenar d’estudiants han secundat les demandes des de fora de la facultat.

(Fotografies:les dues primeres són de David Datzira, i la tercera, d’Edudald G.)

Enllaços
Manifest del comitè de vaga.
El Periódico: Tancada a la UAB contra el pla de Bolonya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any