Herrera recorda que Zapatero no va defensar el model lingüístic català en el debat

  • Diu que el líder del PSOE es va limitar a retreure a Rajoy que tampoc havia fet res

VilaWeb
Redacció
04.03.2008 - 22:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de llista d’ICV-EUiA per Barcelona, Joan Herrera, ha fet avui a Terrassa un discurs dirigit a l’electorat més catalanista. El candidat ecosocialista ha recalcat que en el debat bipartidista d’ahir entre Zapatero i Rajoy, el líder socialista no va defensar en cap moment la política lingüística de la Generalitat, davant dels atacs del líder popular, sinó que es va limitar a retreure-li que ell tampoc havia fet res per remeiar-ho. Herrera ha dit que la reacció de Zapatero va ser del tot decepcionant.Crítiques a la incoherència catalanista del PSC

El candidat ecosocialista també ha criticat el PSC, a qui ha acusat d’estar supeditat al PSOE, i de no tenir veu a Madrid. ‘Nosaltres no anem de catalanistes aquí per després callar a Madrid com el PSC amb l’espanyolisme de José Bono’, ha dit. Així mateix, ha afirmat que el PSC demana el vot útil, no tant per derrotar la dreta, sinó per evitar que ICV creixi i exigeixi avançar en l’autogovern. Sobre ERC, Herrera ha dit que no és la millor formació per desplegar l’estatut, perquè no hi creu.

Crida al vot útil del PSC

Precisament, la candidat del PSC per Barcelona Carme Chacón ha tornat a demanar avui el vot útil. Ha dit, literalment, que un diputat més o menys de CiU, ERC o ICV no significava res, mentre que un diputat més o menys del PP o el PSOE podria fer que el pròxim president del govern espanyol fos Zapatero o Rajoy. La cap de llista del PSC per Barcelona ha demanat un cop més el vot per Zapatero, per establir, ha dit, un ‘govern amic’, i jubilar la dreta espanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any