Els mossos desallotgen la Facultat de Filosofia de la UAB, i fereixen diversos estudiants

  • Una quarantena d'estudiants hi estaven tancats per protestar contra Bolonya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2008 - 21:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’Esquadra han decidit finalment desallotjar la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, on una quarantena d’estudiants estaven tancats des del migdia per protestar contra el procés de Bolonya i demanar la derogació de la LOU i la LUC. Diversos joves, que havien muntat una barricada a l’entrada de la facultat, han quedat ferits pels cops de porra de la policia. Els sindicats estudiantils han convocat una vaga dijous, precisament per mostrar la seva oposició al procés de Bolonya.La reivindicació dels estudiants

Els estudiants deien que només sortirien de la Facultat si el rector declarava la UAB en fallida econòmica, de manera que no pogués aplicar el nou pla i que, per tant, es declarés contrària a la reforma, una reivindicació que diuen que ja va aprovar el claustre el 2001.

Esgrimeixen que, llavors, el claustre va aprovar que la UAB declararia la ‘desobediència activa a la LOU-LUC, negant-se a aplicar els mecanismes que conté aquesta llei per implementar-se’.

Quantifiquen el dèficit de la universitat en més d’onze milions d’euros i volen que el rector es comprometi a ampliar el finançament públic, perquè així es pugui garantir la qualitat acadèmica, investigadora i d’equitat social. Un centenar d’estudiants han secundat les demandes des de fora de la facultat.

Enllaços
Manifest del comitè de vaga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any