Una quarantena d’estudiants es tanquen a la UAB per protestar contra Bolonya

  • Volen que la universitat s'insubordini a la LOU i la LUC

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2008 - 17:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una quarantena d’estudiants ocupen des del migdia la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per protestar contra la implantació del Procés de Bolonya, que a Catalunya es concreta en la LOU i la LUC. Per sortir-ne, reclamen al rector que digui que la universitat està en fallida econòmica, que no pot aplicar el nou pla i que, per tant, es declari contrària a la reforma, una reivindicació que diuen que ja va aprovar el claustre el 2001.Esgrimeixen que, llavors, el claustre va aprovar que la UAB declararia la ‘desobediència activa a la LOU-LUC, negant-se a aplicar els mecanismes que conté aquesta llei per implementar-se’.

Quantifiquen el dèficit de la universitat en més d’onze milions d’euros i volen que el rector es comprometi a ampliar el finançament públic, perquè així es pugui garantir la qualitat acadèmica, investigadora i d’equitat social. Un centenar d’estudiants han secundat les demandes des de fora de la facultat.

El responsable de la tancada és el comitè de vaga de la universitat, integrat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), d’altres col·lectius d’estudiants, la UGT, alguns professors i el Personal d’Administració i Serveis (PAS).

Enllaços
Manifest del comitè de vaga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any