Solidaritat amb Egunkaria

  • Ahir va haver-hi concentracions a Barcelona i a molts municipis bascos

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.02.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns tres-cents manifestants es van aplegar ahir al vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona en solidaritat amb el diari èuscar Egunkaria, clausurat ara fa cinc anys per ordre del jutge de l’Audiència Nacional espanyola Juan del Olmo. Vegeu el vídeo de la concentració. L’ex-director del rotatiu, Martxelo Otamendi, que hi va participar, va agrair el suport dels concentrats. També el periodista David Fernàndez va donar-los les gràcies.Ahir al matí centenars de manifestants es van concentrar al parc Martín Ugalde d’Andoain (Berria n’ofereix un vídeo), que és on fa cinc anys hi havia la seu del rotatiu. Representants culturals del País Basc i alguns dels imputats en el cas van protestar contra el tancament del diari i contra les acusacions de col·laboració amb ETA fetes per la justícia espanyola.

Vitòria vol l’arxivament de la causa

A més, el govern basc va tornar a demanar que s’arxivés la causa d’Egunkaria. En un comunicat fet públic ahir, deia que mai no s’hauria d’haver tancat el diari, que la persecució judicial del rotatiu formava part d’una estratègia partidista de govern i que s’havien instrumentalitzat els poders de l’estat.

L’Audiència espanyola va obrir el judici pel cas Egunkaria contra el criteri de la fiscalia, que va demanar de sobreseir-lo. El fiscal demanava que es deixessin sense efecte els processaments dictats el novembre del 2004 pel jutge Del Olmo perquè no hi havia indicis per a mantenir l’acusació de col·laboració amb ETA.

Enllaços
Web de la Plataforma per l’Egunkaria.
El Punt: ‘Egunkaria’, cinc anys.
El Punt: ‘Si som terroristes, què fem lliures i al carrer?‘, entrevista a Xabier Oleaga, encausat.
Gara: Llamada a renovar la reacción social en favor de ‘Egunkaria’.
Berria: ‘Egunkaria libre!’, lau haizeetara.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any