Montilla trasllada ara al govern espanyol la moció del Parlament contra el túnel del TGV

  • ADIF licita 1.500 milions en obres del TGV València-Madrid

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.02.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, va dir ahir que ja havia fet arribar per escrit al govern espanyol la petició del parlament d’aturar les obres del túnel del TGV pel centre de Barcelona. Quan fou aprovada, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va dir que no en farien cas, però Montilla va insistir ahir a complir les disposicions parlamentàries.I va insistir-hi el dia que s’estrenava la línia del TGV Barcelona-Madrid, que enllaça aquestes dues ciutats en dues hores i tres quarts, aproximadament. Els viatges inaugurals entre l’estació de Sants i l’estació d’Atocha es van fer amb normalitat. En canvi, unes obres nocturnes a l’estació de Sants es van acabar més tard que no havien previst i van afectar els primers trens de la línia R-3 i la R-4. A sobre, a la R-2, l’avaria d’un tren a l’entrada de l’estació de Sant Andreu Comtal va causar retards importants.

El TGV Barcelona-Madrid fa disset viatges diaris per sentit; d’aquests vuit són directes, i a les hores punta en passa un cada mitja hora: entre les set i les nou del matí, i entre dos quarts de sis i les set del vespre.

Licitació d’obres del TGV València-Madrid

El consell d’administració d’ADIF ha aprovat la licitació i adjudicació d’obres de la línia del TGV València-Madrid, entre les quals hi ha la instal·lació d’elements de senyalització, de telecomunicacions i de control del trànsit centralitzat, per un valor de 1.500 milions d’euros.

Enllaços
Web de la xarxa estatal de TGV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any