Google Earth fa desaparèixer el Castell de Montjuïc de Barcelona

  • L'indret, on encara hi ha instal·lacions militars, ha estat substituït per una taca negra

VilaWeb
Redacció
21.02.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’internauta que visiti Barcelona amb el programa de fotografia per satèl·lit Google Earth trobarà una taca negra on hauria d’haver-hi el Castell de Montjuïc. En aquest castell, que ha d’esdevenir un centre d’estudis i un museu dedicats a la pau, encara hi ha instal·lacions de telecomunicacions de l’exèrcit espanyol. No és pas la primera vegada que Google Earth censura fotografies pròximes a instal·lacions militars.Dos indrets de Catalunya que tampoc no apareixen als mapes de Google: el cim del Turó de l’Home i unes antenes de telecomunicacions, situades al municipi de Roses. En aquests dos casos l’ocultació no és tan cridanera: tonalitats aproximades als colors del mapa fan difícil de trobar-los.

La taca del Castell de Montjuïc, molt més estrident, ha aparegut arran de l’última actualització de fotografies del Google Earth, feta amb materials de l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC). Si consulteu la mateixa zona des de Google Maps, hi veureu el castell sense censura; en canvi, les ortofotoimatges de l’ICC presenten la mateixa taca negra.

Enllaços
Blocs de MÉSVilaWeb: ‘Actualitzada la imatgeria de Catalunya i el País Valencià (i Montjuïc censurat)’, a De l’Holocè estant.
Més notícies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any