Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  20.02.2008  06:00

La línia Barcelona-Madrid del TGV ja funciona, però rodalia de Renfe continua fallant

Retards importants a les línies R-2, R-3 i R-4 han tornat a patir retards importants

Men?ame
 

Avui s'ha estrenat la línia Barcelona-Madrid del TGV, que enllaça aquestes dues ciutats en 2 hores 43 minuts. Uns dos-cents cinquanta passatgers han sortit de l'estació de Sants, a les sis del matí, amb un tren Siemens S-103. A la mateixa hora n'han sortit uns cent-seixanta de Madrid. Els viatges inaugurals s'han fet sense incidències. En canvi, a les línies R-2, R-3 i R-4 de rodalia de Renfe hi ha hagut retards importants.

El tram pendent fins avui era el que connecta Tarragona amb Barcelona. La línia s'havia d'inaugurar fa uns quants anys, si bé el govern espanyol va acabar deixant-la per al desembre de l'any passat, però un esvoranc a l'andana de l'estació de Bellvitge va impedir de respectar l'última data proposada.

La pròxima fita de la línia és la connexió amb Catalunya Nord, prevista per al 2012. Però abans s'han de fer les obres pendents més amunt de Barcelona i dins mateix de la ciutat, com la del polèmic túnel que l'ha de travessar. Les del túnel ja són adjudicades, malgrat l'oposició de molts partits polítics i associacions.

Retards a rodalia i horaris TGV

A la rodalia de Renfe de Barcelona les previsions no s'adiuen amb la realitat. El dia mateix de l'estrena del TGV, unes obres fetes durant la nit a l'estació de Sants s'han acabat més tard que no havien previst i han afectat els primers trens d'R-3 i R-4. Les obres s'havien d'acabar a les cinc, però s'han acabat mitja hora més tard. A sobre, a R-2, l'avaria d'un tren a l'entrada de l'estació de Sant Andreu Comtal ha causat retards de mitja hora.

Quant al TGV, disset viatges diaris per sentit lligaran Barcelona i Madrid. Vuit seran directes, i a les hores punta passaran cada mitja hora (entre les set i les nou del matí, i entre dos quarts de sis i les set del vespre).

Les tarifes

El bitllet senzill costa 102 euros. Ara, un bitllet per a embarcar al moment mateix d'arribar a l'estació, en costa 163,50, però si es reserva amb quinze dies d'antelació per internet, 40 (vegeu les tarifes).

Suplement per als taxis

Els taxis que surtin de l'estació de Sants cobraran un suplement de 2,10 euros, segons que va aprovar l'Entitat Metropolitana del Transport i que va ratificar la Comissió de Preus de la Generalitat. Aquest recàrrec hauria d'incentivar els taxistes a oferir més servei a l'estació de Sants per a cobrir la demanda superior que hi haurà des d'ara.

Men?ame