El PP no inclourà finalment cap referència explícita al transvasament de l’Ebre

  • No atén la demanda de Camps, però deixa la porta oberta perquè es pugui fer el projecte

VilaWeb
Redacció
08.02.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP no inclourà una referència explícita al transvasament de l’Ebre al programa electoral, segons que va anunciar ahir el president dels populars aragonesos, Gustavo Alcalde, que va guanyar el pols que mantenia amb Francesc Camps. El president valencià volia que el transvasament constés explícitament al programa, però finalment hi haurà només referències indirectes al projecte. Això sí, el PP deixa la porta oberta perquè el transvasament es pugui fer si es compleixen tot un seguit de condicions.El programa, que no es presentarà oficialment fins demà, parla de la possibilitat de ‘fer transferències dels excedents d’aigua des de les conques excedentàries fins a les deficitàries si es manté el principi de preferència d’ús dels territoris que estiguin en aquestes conques i si es fan tenint en compte la sostenibilitat i el desenvolupament d’activitats socials i econòmiques dels territoris’.

De fet, dijous Francesc Camps ja no va parlar explícitament de transvasar l’aigua de l’Ebre, per més que es referís una vegada més a la necessitat de garantir l’aigua per a tothom. Abans, Gustavo Alcalde havia insinuat que dimitiria si el programa electoral del partit acabava incloent el transvasament ebrenc.

La proposta del govern aragonès

D’una altra banda, el PP valencià va declinar pronunciar-se a favor o en contra de la proposta del vice-president del govern aragonès, José Ángel Biel, que deia que es transvasés aigua de la desembocadura de l’Ebre al País Valencià, a través d’un acord entre els governs afectats. Segons Biel, quan l’aigua arriba a la Mediterrània encara és dolça i, a més, com que es trauria de fora la conca de l’Ebre, el País Valencià no tindria drets de concessió. Fonts del PP valencià reconeixen que estan a l’expectativa de què sortirà plasmat dissabte al programa estatal del PP.

Enllaços
Entrevista de VilaWeb TV amb Gabriel Borràs (ACA): ‘El país pot proporcionar aigua a tothom, si canviem el model‘.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any