Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  05.02.2008  12:43

Reaccions oficials molt positives i regals, cap al Conseil Général, de les Balears i Catalunya Principat

Dt. 5 de febrer del 2008 (Hem fet 10 anys!)

Men?ame
 

Després que es fes públic l'aprovació per part del Conseil Général de la Carta del Català, la secretaria de política Lingüística del govern balear Margalida Tous, va anunciar públicament que regalarà al Conseil Général deu exemplars del Diccionari Català-Valencià-Balear.
El secretari de política Lingüística del principat, Bernat Joan, creu que s'ha trencat el tabú francès envers les llengües minoritzades.
Tots dos han aplaudit el text ...>>

...
Des d'aquí podeu llegir la carta en català, i podeu també descarregar-la en PDF ja que la web oficial del Conseil Général, encara no hi ha posat la versió catalana d'aquest text (!?). La carta va ser aprovada el passat 10 de desembre.
Aquí podeu veure qui va votar a favor i qui es va abstenir (20 vots a favor, i sis abstencions "actives"). Aquesta compromet al Conseil Général a ser un transmissor actiu de la llengua catalana (i de la cultura), a garantir-ne la supervivència, a fer-la present en tots els àmbits de la vida pública, a obrir classes bilingües i a signar acords amb les altres administracions perquè també ho facin.