Montserrat Gibert participa en un Debat a Santa Coloma de Cervelló

VilaWeb
Redacció
04.02.2008 - 06:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Montserrat Gibert va participar aquest dissabte, 2 de febrer, en un debat sobre “L’Ètica en la Política” organitzat pel partit de Progrés de Santa Coloma de Cervelló. L’acompanyaven els també ex-alcaldes Josep Comellas, de Santa Coloma, i Joan Ramell, de Torrelles. La sala de la Societat Recreativa es va quedar petita per aplegar els assistents, que van fer tot un seguit de preguntes i propostes interessants davant la desconfiança política.En un acte senzill, però ben organitzat, una cinquantena de persones van assistir a un debat sobre “L’Ètica i la Política” organitzat pel partit de Progrés de Santa Coloma de Cervelló. Es va fer en una sala de la Societat Recreativa el dissabte, 2 de febrer, a les 19h. En la taula de conferenciants s’hi aplegaven Josep Comellas, Montserrat Gibert, i Joan Ramell, ex-alcaldes respectius de Santa Coloma, Sant Boi i Torrelles. Cadascun d’ells va fer una exposició del seu punt de vista respecte als problemes que presenta avui dia la relació de la política amb els ciutadans, i l’ètica, així com quines propostes creien necessàries per regenerar la confiança en els partits polítics i en els seus dirigents. Cadascuna de les seves intervencions rebien preguntes i contrapropostes dels assistents, entre els quals també es comptaven dues ex-alcaldesses del Baix Llobregat.

En general, els ponents van proposar mantenir l’acostament amb els ciutadans vivint a cada població, i mesures legislatives de finançament i electorals, com una nova Llei d’Hisendes Locals, o les llistes obertes, reclamades des de fa trenta anys, i que no s’han portat endavant. Van coincidir en criticar l’actual sistema de partits, però confiaven en poder arribar a temps per redreçar la situació de crisi democràtica. També els ciutadans van manifestar la necessitat d’anar més enllà dels partits, i que calia recuperar la força de la societat civil, avui dia tan malmesa per les administracions.

Durant l’acte es va fer un petit àpat, i es va continuar debatent l’actualitat, sobretot de cara a les properes eleccions a Madrid. Cap allà les 10 de la nit es va acabar el debat, amb l’esperança que sigui com sigui, els ciutadans trobaran la manera d’anar endavant de manera independent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any