Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  04.02.2008  06:29

Montserrat Gibert participa en un Debat a Santa Coloma de Cervelló

Men?ame
 

Montserrat Gibert va participar aquest dissabte, 2 de febrer, en un debat sobre "L'Ètica en la Política" organitzat pel partit de Progrés de Santa Coloma de Cervelló. L'acompanyaven els també ex-alcaldes Josep Comellas, de Santa Coloma, i Joan Ramell, de Torrelles. La sala de la Societat Recreativa es va quedar petita per aplegar els assistents, que van fer tot un seguit de preguntes i propostes interessants davant la desconfiança política.

En un acte senzill, però ben organitzat, una cinquantena de persones van assistir a un debat sobre "L'Ètica i la Política" organitzat pel partit de Progrés de Santa Coloma de Cervelló. Es va fer en una sala de la Societat Recreativa el dissabte, 2 de febrer, a les 19h. En la taula de conferenciants s'hi aplegaven Josep Comellas, Montserrat Gibert, i Joan Ramell, ex-alcaldes respectius de Santa Coloma, Sant Boi i Torrelles. Cadascun d'ells va fer una exposició del seu punt de vista respecte als problemes que presenta avui dia la relació de la política amb els ciutadans, i l'ètica, així com quines propostes creien necessàries per regenerar la confiança en els partits polítics i en els seus dirigents. Cadascuna de les seves intervencions rebien preguntes i contrapropostes dels assistents, entre els quals també es comptaven dues ex-alcaldesses del Baix Llobregat.
En general, els ponents van proposar mantenir l'acostament amb els ciutadans vivint a cada població, i mesures legislatives de finançament i electorals, com una nova Llei d'Hisendes Locals, o les llistes obertes, reclamades des de fa trenta anys, i que no s'han portat endavant. Van coincidir en criticar l'actual sistema de partits, però confiaven en poder arribar a temps per redreçar la situació de crisi democràtica. També els ciutadans van manifestar la necessitat d'anar més enllà dels partits, i que calia recuperar la força de la societat civil, avui dia tan malmesa per les administracions.
Durant l'acte es va fer un petit àpat, i es va continuar debatent l'actualitat, sobretot de cara a les properes eleccions a Madrid. Cap allà les 10 de la nit es va acabar el debat, amb l'esperança que sigui com sigui, els ciutadans trobaran la manera d'anar endavant de manera independent.